Gå til sidens hovedinnhold

Humørfylt og sosialt sytreff

Alice og Unni ønsker flere velkommen på sytreff

Artikkelen er over 4 år gammel

Annenhver mandag er det sytreff på Gretes håndarbeid på Leknes. Sying, utveksling av erfaringer og en uformell prat er målet med sytreffet.

Gretes håndarbeid, som snart skifter navn til Grete, ligger i Storgata og er blitt en populær plass for alle håndarbeidsinteresserte.

Grete Iversen, som eier butikken, arrangerer også ulike kurs og hun inviterer også til sytreff i butikken.

-Annenhver mandag er det sytreff her i butikken og da kan alle som har lyst til å sy sammen med andre ta turen hit, sier Iversen i det Unni Bergh Nilsen og Alice Larsen fra Napp kommer inn med hver sin symaskin under armen.

Det at vi kan utveksle erfaringer og lære av hverandre gjør disse treffene så verdifulle- Unni Bergh Nilsen

 

De er fast inventar på sytreffene.

-Det er artig og sosialt. Vanligvis bruker det å være flere som kommer, men i dag blir det vist bare oss to, sier de to damene fra Napp.

De forteller at det de syr er lappeteknikk.

-Det er en utrolig allsidig teknikk der det kun er fantasien som setter grenser. Tepper, duker, vesker og puter er bare noe av det du kan lage i lappeteknikk, sier Alice som er den mest drevne av de to.

-Alice er proff, mens jeg er nybegynner. Det at vi kan utveksle erfaringer og lære av hverandre gjør disse treffene så verdifulle, selv om foreløpig så er det nok ikke så mye å lære av meg, sier Unni med et stort smil.

 

-Jeg får også inspirasjon på disse treffene og jeg storkoser meg, kommer det fra Alice mens hun holder på å merke opp neste prosjekt.

Unni og Alice håper at flere tar turen til sytreffet neste gang.

-Alle er hjertelig velkommen og vi har det artig disse formiddagstimene. Det blir mye sying, men det blir også mye prat og ikke minst latter, slår de to fast.

De skryter også veldig av gjengen på Gretes håndarbeid.

-Butikken er kjempebra og her får vi alt det vi trenger. I tillegg er betjeningen hyggelig, kunnskapsrik og svært behjelpelig, sier Unni Bergh Nilsen og Alice Larsen i det de starter symaskinene.

Kommentarer til denne saken