– Det skal strikkes, monteres og festes, og det har tatt sin kvinne å strikke alle Putti Plutti Plott-luene, ler arbeidsleder Trine Berg Jacobsen.

Hvert år produserer Vågar Produkter 4000 nisseluer til barnemusikalen. Det har med andre ord tatt tid, men i år har damene også fått prøvd seg på noen nye produkter. Halser, sjal og buffer har stått på agendaen siden i sommer.

Nye produkter

Rakel var litt skeptisk i starten, men har sammen med de andre tiltaksdeltakerne kjent på mestringsfølelsen.

– Jeg fant ut at det gikk helt fint å prøve noe nytt, smiler Rakel, som har strikket halsene.

Jentene har et godt samarbeid inne i arbeidsrommet, for mens Rakel strikker, legger Anne Line opp og Anne syr sammen. Nina masker opp luer, Marit strikker og Carol er en racer på å lage kopptuer.

– En gang strikket jeg 12 kopptuer på en dag! Men da fikk jeg litt vondt i skuldrene, ler Carol, som også er med på dampingen av tuene.

Tanken bak produksjonen er nemlig at tiltaksdeltakerne skal lage mest mulig selv.

– Produktet skal være deres og noe de får til selv. De strikker, fester og legger opp halsene helt selv, og har funnet stor glede i å prøve noe nytt og å få det til. Mottoet vårt er «Dette har vi ikke prøvd, så det klarer vi sikkert», ler Berg Jacobsen.

Julemarked og salgsdag

Ikke bare forbereder damene seg på julemarked i Kabelvåg. 24. november skal de ha salgsdag på AMFI i Svolvær. Her håper Berg Jacobsen at Vågar Produkter får sjansen til å vise seg fram som en seriøs aktør med produkter av god kvalitet.

For det er ingen tvil om at jentene står på, og de gleder seg også til både salgsdag og julemarked.

– Det blir spennende å se hvordan det går. Vi håper jo at mange ser seg villig til å bruke det vi lager, sier Rakel.

Anne Line forteller om stor suksess på julemarkedet i fjor i alle fall.

– Kopptuene forsvant som varmt hvetebrød. Det var veldig gøy, i tillegg til at det var artig å se folk og å prøve nye ting, smiler Anne Line.

Nymalt brygge

I sommer har brygga hvor Vågar Produkter holder til fått en helt ny farge. De har malt den staverngul, samt skiftet ut vinduer i hovedetasjen.

– Fargen er fin, og det er helt greit med nye vinduer også. Det er mye artigere å komme på jobb nå, smiler Rakel, som får støtte fra de andre damene.