Bursdag på håndballturnering: – Det er veldig kjekt, det er som en feiring bare uten pakker

Hel bane: Gravdal gutte 8 spilte i turneringen mot lagene som er noen år eldre. De forteller at det gikk sånn passe, men at det var kjekt å få spille på hel bane for første gang. (f.v) Lucas, Timian, Leonard, Petter, Laurits og Simon.

Hel bane: Gravdal gutte 8 spilte i turneringen mot lagene som er noen år eldre. De forteller at det gikk sånn passe, men at det var kjekt å få spille på hel bane for første gang. (f.v) Lucas, Timian, Leonard, Petter, Laurits og Simon. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I helga var det håndballturnering for de minste i Lekneshallen.

DEL

Lørdag og søndag var det håndballturnering for de minste spillerne i regionen. Lagene roterer på hvem som arrangerer turneringen, og holder en turnering hver i sesongen. Det er kamper hele dagen i Lekneshallen for jentene og guttene i aldersklassene 6 til 12. Det er fem håndballag som stiller i turneringen, det er Blest, Gravdal, Svolvær, Leknes og Kabelvåg.

– Dette er noe unikt for Lofoten, og det er veldig fine dager i hallen. Vi er opptatt av å holde spillerne i hallen hele dagen, og har oppfordret de andre klubbene til å ha lengre tid mellom kampene. Da får barna sjansen til å bli kjent med de andre spillerne også av banen. De er motstandere på banen, men de er venner på tribunen, sier trener for Gravdal, Randi Rasmussen.

Hel bane

Guttene som spiller på Gravdal gutter 8 laget, er påmeldt i klassen over, forteller Rasmussen. De hadde så mange som ville spille på hele banen. Til nå har de spilt halv bane, og noen har gjort det i tre år. Treneren sier at de så at de hadde lyst til å gjøre mer.

– Jeg synes de spilte bra, selv om det ikke ble noen scoringer. Vi må gi de en utfordring, det er viktig å holde på de guttene som vil spille håndball. Vi ser at de virkelig ser fram til kamp, og det er jo kjempeartig, sier hun.

Guttene på laget forteller at de synes det gikk sånn passe.

– Det er gøy å spille håndball, og det gir oss noe å gjøre på fritiden. Nå har vi spilt mot Leknes, og det gikk helt greit. Det var første gang vi spilte på hel bane. Nå skal vi spille mot Blest, vi håper selvfølgelig at vi vinner, sier guttene, selv om de egentlig ikke skal telle mål.

– Vi liker å være i aktivitet, og nå som vi skal være her hele helgen, slipper vi å sitte hjemme å kjede oss, sier de.

Les også: Gjentar suksessen med påsketurnering

Bursdag i hallen

Mana (9) og Miski (10) som spiller på Leknes forteller at de allerede har spilt håndball veldig lenge.

– Vi blir sliten av å løpe fram og tilbake, og vi får mye sting. Vi har lyst til å slå alle vi spiller mot. Nå har vi blitt kjent med flere av dem som spiller på Svolvær, og det veldig kjekt å få venner fra andre lag på slike turneringer, forteller jentene.

– Jeg har bursdag i dag. Det er faktisk veldig gøy å være her på bursdagen, det er som en feiring uten gaver, sier Miski.

Bursdag uten pakker: Miski (10) og Mana (9) spiller på Leknes håndballklubb. De forteller at de har spilt håndball veldig lenge, og at de har fått flere venner på de andre lagene under turneringen. Miski ble 10 år under turneringen, og sier å være med på turneringen er som å feire uten pakkene.

Bursdag uten pakker: Miski (10) og Mana (9) spiller på Leknes håndballklubb. De forteller at de har spilt håndball veldig lenge, og at de har fått flere venner på de andre lagene under turneringen. Miski ble 10 år under turneringen, og sier å være med på turneringen er som å feire uten pakkene. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags