Blest er best i Lofoten

SEKS: Victoria Sandnes stoppet på seks scoringer, tre av dem på sjumeter. Foto: Eirik Eidissen

SEKS: Victoria Sandnes stoppet på seks scoringer, tre av dem på sjumeter. Foto: Eirik Eidissen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Blest J16 banket Svolvær 21-14 i Blesthallen onsdag ettermiddag, og er best i Lofoten.

DEL

Det startet godt for Svolvær mot et offensivt Blest-forsvar. 3-0 til gjestene etter fem minutter. Men da Blest justerte til flatt forsvar, stoppet det helt opp for de blåhvite. Den neste tolvminuttersperioden vant Blest hele 8-2.

Til pause var stillingen 11-9 til hjemmelaget.

11-10

Tidlig i andre omgang reduserte Svolvær til 11-10, men fra da av og ut kampen bare økte og økte Blest ledelsen til det stod 21-14 da sluttsignalet lød.

Svolvær scoret bare fem mål i andre omgang. De personlige feilene florerte, særlig i angrep. Flyten manglet, Svolvær fant ikke ut av det hele framover.

Blest-seieren førte de helgrønne opp på tredjeplass på tabellen, bak Bodø HK og Valnesfjord.

Bodø Hk har 12 poeng etter seks kamper. Valnesfjord står med 10 poeng etter fem kamper. Blest har 6 poeng etter at fire kamper er spilt.

Svolvær på sjuendeplass ligger sist på tabellen med fem strake tap.

PRAT: Victoria Sandnes (til venstre) og Idun Benjaminsen slo av en prat med Lofotposten etter kampen.

PRAT: Victoria Sandnes (til venstre) og Idun Benjaminsen slo av en prat med Lofotposten etter kampen.

Dårlig

- En dårlig kamp fra vår side i dag. Mange tekniske feil, en slitekamp. Positivt at vi innimellom fikk til noen trekk, og at vi jobbet selv om vi tapte kampen. Vi tar med det positive videre og skal ha revansje når Blest kommer til Vågan! Sier Svolværs Idun Benjaminsen.

- En treig start, 4-2-forsvaret fungerte ikke, og det ble mange innspill til streken for dem. Men etter at vi la om til 6-0-forsvar, gikk det bedre. Vi jobbet godt to og to i forsvar, da ble det vanskelig for Svolvær å trenge gjennom. På minussiden; en del tekniske feil, vi kastet bort ballen for ofte, sier Blests Victoria Sandnes.

Og legger til at det er ikke snakk om Svolvær-revansje i returoppgjøret senere i sesongen.

TO: Ida Winther Bjarttun noterte seg for to scoringer mot Blest.

TO: Ida Winther Bjarttun noterte seg for to scoringer mot Blest.

Frustrert

- Jeg er frustrert. Ikke flyt, alt for mange personlige feil, mister ballen for ofte – særlig i angrep. Vi fant ikke ut av det framover, spesielt etter pausen. Men kanskje vi har lært noe av denne kampen, sier Svolvær-trener Kjersti Winther.

- Kampen begynte forferdelig fra vår side, men det bedret seg etter hvert. Vi støter for lite i flatt forsvar, og har ikke fart nok i første omgang, spesielt i kontraen. Men det løsna som sagt etter hvert. Bra et vi har flere typer forsvar å by på, at spillerne klarer å omstille seg, melder Blest-trener Lill-Sonja Eilertsen.

Lofotposten gleder seg til langtidsskadde Guro Jørgensen, som har kastet krykkene, er på plass igjen. Hun vil gi Blest J16 en ny og større dimensjon.

KAMPFAKTA

Blest-Svolvær 21-14 (11-9)

Blesthallen

J16 Nord-Norge-serien avd. 1

Mål Blest: Victoria Sandnes 6, Pernille Jørgensen 4, Maja Elstad 4, Kristine Opheim 3, Michelle Skeistrand 2, Amalie Walle 1, Kirsti Børresen 1

Mål Svolvær: Idun Benjaminsen 6, Hanna Helmersen Esperø 2, Ida Winther Bjarttun 2, Tomine Waldahl 2, Liv Sollied Pedersen 1, Mathea Pedersen 1

Utvisninger: Blest 1x2 minutter, Svolvær 1x2 minutter

Dommere: Christoffer Walle, André Danielsen Slydal

Tilskuere: 40


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken