Gå til sidens hovedinnhold

Reiser på treningsleir i Polen

Artikkelen er over 3 år gammel

Blests håndballjenter 02/03/04 tilbringer høstferien på treningsleir i Koszalin i Polen.

- Ja, det dreier seg om en hel uke på treningsleir. Vi skal trene to økter per dag, shoppe, ha det sosialt sammen, spise godt og kose oss i spa, forteller trener Lill-Sonja Eilertsen.

- Vi kom i kontakt med Reidar Møystad som driver et flott treningssenter i Koszalin, et par timers kjøring fra Gdansk, og dermed begynte snøballen å rulle, fortsetter treneren som har Trond Ketil Jørgensen med seg som medtrener.

Tre treningskamper

Reidar Møystad, som er topputdannet håndballtrener, har ordnet med ikke mindre enn tre treningskamper for Blest-jentene i løpet av drømmeuken.

- Han skal også lede en av de mange treningsøktene våre, sier Lill-Sonja Eilertsen.

Trenerne er litt spente på om jentene tar det tøffe opplegget med to treningsøkter per dag. Hvis det viser seg å bli for tøft, justeres programmet underveis.

Til daglig trenes det tre økter i uka.

Dugnad

En enorm dugnadsinnsats fra jentenes side har gjort treningsleiren i Polen mulig. Loddsalg, salg av sokker, salg av kaffe, kaker og vafler og mye mer. I tillegg fikk 02/03/04-modellene 10.000 kroner fra hovedlaget i IL Blest som premie/videreutviklingsmidler da de vant NNM forrige sesong. Vestvågøy Idrettsråd har også gitt et bidrag til treningsleiren.

- Jentene, og deres foreldre/foresatte, har levert en utrolig dugnadsinnsats for å få inn beløpet som skulle til for å kunne realisere drømmen. En på alle måter fantastisk gjeng! Lydhøre, lærevillige, sosiale, trivelige, roser Lill-Sonja Eilertsen.

Mange år

Denne håndballgjengen har holdt sammen i mange år under kyndig ledelse av Lill-Sonja Eilertsen og Trond Ketil Jørgensen. Skolerte og erfarne voksne trenere som vet hva som må til for å hevde seg i håndball-Norge.

Seks av Blest-jentene spiller på samarbeidslaget Team Lofoten 02/03 som sist helg kvalifiserte seg for Bringserien 2018/2019.

- Vi håper og tror at en treningsleir som denne vil slå positivt ut både sportslig, sosialt og når det gjelder motivasjon til å satse videre på håndball, sier Lill-Sonja Eilertsen.


Kommentarer til denne saken