Gå til sidens hovedinnhold

Forbrødring på håndballbanen

Artikkelen er over 3 år gammel

Tromsø håndballklubbs sekstenårslag besøkte i helgen Kabelvågs Gutter 16 til felles trening, sosialt samvær og treningskamper.

Til helgen skal Kabelvåg G-16 åpne seriespillet med kamp mot Bardu i Vågar Idrettspark. Som siste forberedelser til serieåpningen så inviterte laget Tromsø HK sine sekstenåringer til kick off-samling i Kabelvåg. Tromsø HK likte ideen og svarte ja på invitasjonen.

-Vi møtte Tromsø under regionsmesterskapet i vår, og da oppstod det god kontakt mellom trenerne. Kontakten ble opprettholdt og i august kom ideen om ei felles samling opp, sier Barbro Erdahl som er oppmann for KIL G-16.

Stor stas

Under helgens samlingen har lagene selvfølgelig brukt mest tid med ball. Lagene har spist alle måltider sammen og de har fått med seg en gaidet byvandring i Kabelvåg. De har også hatt teori økt med mental trening, og de har trenet i turnhallen med Bjørn Tingvoll som instruktør.

Og så møttes lagene til to treningskamper. Den første ble spilt lørdag kveld og endte med 23-16 seier til Tromsø. Den andre kampen ble spilt søndag formiddag og endte med 22-14 til Tromsø. I den siste kampen så ledet KIL i store deler av første omgang.

 

-Vi synes jo det er stor stas at Tromsø vil legge sin oppkjøring til Kabelvåg. For vår del så får vi en pekepinn på hvordan nivået er i G-16 serien, og vi får sett hvordan den enkelte klarer seg mot god motstand. Asta og Siggy har gjort en formidabel jobb med å sy sammen et godt opplegg, og mange har bidratt, sier Barbro.

 

Kabelvåg G-16 skal spille i to seriespill i år. I regionserien og i en «Toppserie» med lag fra hele Nord-Norge. Her kvalifiserer de beste lagene seg til Bringserien.

- Vi har en ambisjon om å bli blant topp 2 i både ordinær serie og i toppserien. Samtidig vurderer vi at Bring-spill ikke er aktuelt i år. Vi ønsker å bruke denne sesongen til å kjøre igjennom, justere og utvikle laget.  Det må være flere titalls år siden Vågan sist stilte med lag i G-16 serien, så vi er jo litt spente før sesongstart, smiler Stavang Erdahl.

Godt forberedt

Etter søndagens kamp tok vi en prat med begge lags kapteiner. David Olsen fra Tromsø HK synes det var langt å reise, men var godt fornøyd med oppholdet.

-Vi var litt surket da vi kom frem, men vi ble veldig godt mottatt. Maten har vært utmerket og opplegget har vært veldig bra. Det sportslige utbyttet har vært godt og vi har fått en skikkelig kick-off før serieåpningen til helga.

-Hva er grunnen til at dere drar helt til Kabelvåg i sesongoppkjøringen?

-Det er et veldig godt forhold mellom trenerne, og så er Kabelvåg et lag vi ikke møter i vår region. I tillegg så vet vi at Kabelvåg har et godt lag og at de gir oss god matching, sier han.

 

Isak Rokkan fra Kabelvåg likte godt at de fikk matchet seg mot et lag med styrke.

-Det har vært ei artig og fin helg. Tromsø er gode og helgen har fortalt oss at det er oppnåelig for oss å nå deres nivå, sier han.

Så nå er dere godt forberedt til helgens sesongstart?

-Ja, det er vi. Og så håper vi at vi skal klare å hevde oss på en god måte, smiler Isak.

Kommentarer til denne saken