Poengene havnet i Vågan: - Vi liker å slå Leknes

SENTRAL: Gunnar Berg Hansen var sentral da KIL 2 slo Leknes 26-24 i Blesthallen.

SENTRAL: Gunnar Berg Hansen var sentral da KIL 2 slo Leknes 26-24 i Blesthallen. Foto:

Av

Lørdag møtte G16-lagene Kabelvåg 2 og Kabelvåg 1 Leknes i Blesthallen. Alle fire poengene havnet i Vågan.

DEL

– Ja, det ble fire av fire mulige poeng. Vi liker å slå Leknes, smiler Kabelvåg-trener «Siggi» etter at det hele er over.

– Leknes har et hurtig og godt lag med mange kvaliteter og mange gode spillere. Men det har også vi, det blir alltid gode kamper når vi møter hverandre. Det ble scoret fra alle mulige vinkler i dag, fra begge lag, og forsvarsarbeidet både i KIL og Leknes var bra, legger «Siggi» til.

Se bilder nederst i saken

Som skygger

Leknes og Kabelvåg 2 fulgte hverandre som skygger og skiftet på å være i ledelsen de første knappe 20 minuttene. Men så gjorde Iver Valberg Emilsen, Simon Solberg og Julian Ness 7-8, 7–9 og 7–10 i løpet av «no time» – var KIL 2 i ferd med å legge Leknes bak seg for godt?

Slett ikke. Leknes svarte med to kjappe scoringer, og stillingen ved halvtid var 9–10 – ingen verdens ting avgjort.

I føringen

Utover i andre omgang var KIL 2 i føringen hele veien – ett, to og tre mål foran – helt fram til 17–17 og 18–18 og ti minutter igjen å spille. Da tok igjen KIL 2 kommandoen og styrte kampen inn til seier med to mål – 24–26.

– Vi mangler ennå stabilitet, vi har perioder hvor vi er skikkelig på, og perioder hvor vi ikke er like gode. Men alt i alt fikk vi vist mye av det vi kan og står for både i angrep og forsvar, sier en fornøyd KIL-trener.

Fornøyde

Richmond Freyr og Joakim Gratland er også fornøyde etter det første møtet med Leknes.

– Treneren har prentet inn i oss at vi ikke skal stresse når vi står likt, men bruke trekkene våre, holde avtalene og bruke hodet. Det gikk fint også i denne kampen, sier duoen.

Litt senere på ettermiddagen var Richmond og Joakim med på å senke Leknes nok en gang da KIL 1 vant 21–17.

– To jevne og artige kamper i dag, artig at begge gikk i vår favør til slutt, konkluderer Richmond og Joakim.

Tilfreds

Leknes-trener Lasse Hanssen er også en ganske tilfreds mann, til tross for to tap.

– Flere knepp opp prestasjonsmessig i dag i forhold til sesongåpningen mot Sørreisa for en uke siden. I dag holdt vi avtalene langt bedre, vi scoret flere mål og taklet godt i forsvar. Men Kabelvåg er fortsatt et lite hakk bedre enn oss. Dette var oppløftende, jeg er godt fornøyd, til tross for to tap, konkluderer Lasse Hanssen.

Dispensasjonsspiller Gunnar Berg Hansen gjorde en solid jobb for KIL 2, det samme gjorde Richmond Freyr og målvakt Eskil Nubert-Jenssen.

Hos Leknes likte vi best målvakt André Danielsen Slydal og Teodor Hansen.


KAMPFAKTA

Leknes-Kabelvåg 2 24–26 (9–10)

Blesthallen

G16 Nord-Norge-serien avd. 1

Mål Leknes: Teodor Hansen 6, Sindre Jentoft Bøe 4, Dennis Landsem 3, Fredrik Klevstad 3, Medhi Rahimi 3, Christian Karlsen 2, Magnus Nyvoll 1, Jakob Andreassen 1, Bjørn Vian 1

Mål Kabelvåg 2: Gunnar Berg Hansen 6, Richmond Freyr 6, Theodor Johnsen 3, Viljar Hanssen 2, Iver Valberg Emilsen 2, Patryk Wiezowski 2, Julian Ness 2, Simon Solberg 1, Sølve Rostad 1, Joakim Gratland 1

Utvisninger: Leknes 1x2 minutter, Kabelvåg 2 2x2 minutter

Dommere: Julian Johansen/Sondre Fjelltun Hansen

Tilskuere: 120

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags