Gå til sidens hovedinnhold

Guro (15) på talentsamling etter skade: – Jeg er stolt over det jeg har lagt ned

Artikkelen er over 3 år gammel

Unge håndballtalent født i 2003 var denne helga på talentsamling på Orkanger.

Guro Jørgensen (15) fra Blest IL forteller at hun hadde det fint på Orkanger. Hun begynte å spille håndball igjen i vår etter å ha vært ute med skade.

– Det har vært noen tunge måneder, men jeg er stolt over det jeg har lagt ned. Det er deilig å få noe igjen for det her nå. Talentsamlingen gir også motivasjon til å trene mer når jeg kommer hjem igjen, sier hun.

Går fint

– Vi har hatt to økter om dagen. De har forskjellig fokus, for eksempel forsvar eller angrep, forteller hun om helgas samling.

De har også hatt forskjellige tester. Den anerkjente biltesten er en av dem. Man skal da løpe opp og ned kortsida av banen innenfor to pip.

– Det er helt forferdelig, sier Guro og ler litt.

Hun forteller at testene har gått fint, til tross for at hun nettopp har begynt å spille igjen. Hun var ute i 1,5 år etter hun røyk korsbåndet og menisken.

– Jeg begynte å spille igjen i april. Derfor er ikke kondisen og eksplosiviteten på topp, men det skal jeg trene opp i sommer. Heldigvis kjenner jeg ikke noe til skaden nå, sier hun.

Skal videre neste år

15-åringen reiste alene til Orkanger, men har blitt kjent med mange nye folk.

– Folk er generelt snille. Det er artig å være sammen med andre som er like glad i håndball som meg. Sosialt sett er det bra her. Det er gøy å bli kjent med folk jeg har spilt mot før, forteller hun.

Selv om bekjentskap stiftes er det også konkurranse blant ungdommen. Av de omtrent 150 guttene og jentene som deltar på talentsamlingen blir det tatt ut et lag på åtte av hvert kjønn. De skal videre på samling i Skien i august.

– Vi er flinke til å backe hverandre opp. Likevel merker man at det er en konkurranse, sier Guro.

Hun mener nåløyet er lite.

– Jeg er her for å se hvordan de andre er. Jeg kommer nok ikke videre nå. Jeg har bestemt meg for at jeg neste år skal være så god at de bare må ha meg med, sier hun.

– Jeg har det knall

På samlingen på Orkanger var også Eskil Arthur Nübert-Jensen, Viljar Hanssen og Theodor Alsing Johnsen fra KIL/SIL, og Mehdi Rahimi fra Leknes.

– Det går bra med oss, vi koser oss alle mann. Det er godt opplegg og bra sosialt her. Vi er litt slitne etter øktene, men klarer oss, forteller Theodor.

– Jeg har blitt kjent med mange nye folk og spilt mye håndball, så jeg har det knall, sier Viljar.

Alle som var på samling denne helga er født i 2003. Til uka skal håndballspillere født i 2001–02 samles på Orkanger. Christoffer Walle fra Blest er en av dem som er tatt ut til dette.

Kommentarer til denne saken