Unge lofotinger tatt ut til talentsamling

HÅNDBALL: Theodor Alsing Johnsen, Eskil Arthur Nübert-Jensen og Viljar Hansen er tatt ut til regional talentsamling.

HÅNDBALL: Theodor Alsing Johnsen, Eskil Arthur Nübert-Jensen og Viljar Hansen er tatt ut til regional talentsamling. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fire 15-åringer fra Lofoten er tatt ut til talentsamling i Orkanger i helga.

DEL

Eskil Arthur Nübert-Jensen, Viljar Hanssen og Theodor Alsing Johnsen spiller på samarbeidslaget til Kabelvåg og Svolvær. Mehdi Rahimi spiller håndball for Leknes. I helga skal de trene sammen med kvalifiserte håndballspillere fra Finnmark, Troms, Nordland og Trøndelag. Theodor (15) synes det er gøy å ha blitt tatt ut til talentsamling.

– Det er stas, og hjelper på motivasjonen til å fortsette. Det blir gøy å møte kjente fra andre klubber, så det blir bra sosialt også, sier han.

Han vil bruke helga på å se på nivået til de andre spillerne i Nord-Norge.

– Da ser jeg hvor mye jeg må trene og hvordan jeg ligger an i forhold til de andre, forklarer han.

Nåløye

Omtrent 150 ungdommer født i 2003 samles i Orkanger. Av disse blir det tatt ut et lag med syv utespillere og en målvakt, fra hvert kjønn. Disse får dra på Felles Talentsamling i Skien i august.

– Det er ikke så store sjanser for å gå videre. Jeg håper og har lyst til å gå videre, men blir ikke skuffet om jeg ikke gjør det. Det er jo så få som får dra til Skien, sier Theodor.

Håndballtrener Tina Næss spår at det kan gå bra for noen av de lokale ungdommene.

– Jeg tror nok noen herfra går igjennom nåløyet, og kommer videre til talentsamling i Skien. Dersom det ikke blir for noen i år, så går det nok neste sesong, mener hun.

Potensial

Næss har trent de to bakspillerne og målvakten fra KIL/SIL denne sesongen.

– De har på mange måter utmerket seg hele sesongen. De har en del gode ferdigheter i bunn, og er en gjeng treningsvillige gutter med god holdning. Jeg tror det er potensial i dem, det er absolutt fortjent at de er tatt ut, sier Næss.

Mahdi Rahimi fra Leknes er også tatt ut til talentsamling på Orkanger. Næss var treneren hans før.

– Det er artig at han også er videre. Han er en spennende kar. Jeg tenker at han har mye av det som trengs. Han er uredd og fysisk sterk. Jeg tror lederne for talentsamlingen kan se potensial i fysikken hans, sier hun.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken