Miniene storkoste seg i hallen: – Kjempegøy å spille håndball

Gøy: Kornelia (6) og Synne (6) storkoste seg på minihåndballturnering.

Gøy: Kornelia (6) og Synne (6) storkoste seg på minihåndballturnering. Foto:

SIL arrangerte denne helga minihåndballturnering til manges store glede.

DEL

Lørdag og søndag var det duket for minihåndballturnering i Våganhallen i Svolvær. Både jenter og gutter i alderen seks til ti år fikk briljere på håndballbanen, og lag fra hele Lofoten hadde tatt turen.

Synne (6) og Kornelia (6) synes det er veldig artig å være en del av mix-laget. Det var ekstra stas å få spille turnering.

– Det er kjempegøy å spille håndball og å få være her. Vi gleder oss til å spille mot det andre laget. Det kan være at det blir spennende, sier de to.

Fantastisk foreldregruppe

Treneren deres, Ilone Giske, synes, på likhet med barna, at det er artig at det arrangeres minihåndballturnering.

– Fryktelig artig! Vi har med oss ei foreldregruppe som utelukkende sier ja, og det samme gjør barna, sier hun.

Å ha ei sterk foreldregruppe som grunnmur er ifølge Giske veldig viktig.

– Det er aldri noe som er et problem, og heller ikke å dra på håndballturnering i en annen by. Foreldregruppa er fantastisk, og jeg tror alle er her i Svolvær i dag. Ei sterk foreldregruppe gjør håndballen gøy, sier Giske og smiler.

At ungene hadde det gøy var det heller ingen tvil om, da latter og lek fylte hallen.

undefined

Bidro som dommere

Det var ikke bare barna og de voksne som koste seg på minihåndballturnering. Det gjorde også ungdommen.

Mathias Sebastian Nøtnes (13) og Torstein Henriksen (13) spiller begge på G14-laget til Kabelvåg. De hadde tatt turen til Svolvær for å være dommere.

– Det er artig å følge barna og å være dommer. Vi trenger stadig flere dommere, og da er det kult å kunne stille opp, sier Henriksen.

De har begge tatt et kurs under navnet «Barnekampleder». Selv forklarer de at de kan være strenge mot dommere som dømmer deres kamper.

– Vi klager mye på dommeren under egne kamper, og ved å være dommer nå får vi kanskje føle litt på hvordan det er selv, sier Nøtnes.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags