Hun er daglig leder i Thor Arntzen & Co, som driver Joker-butikken på Sørvågen. Ni måneder med koronapandemi i 2020 ødela ikke for omsetningen. Tvert imot endte fjoråret med rekordomsetning. Joker-butikken økte inntektene fra 16,1 til 16,9 millioner kroner.

Veldig mange nordmenn

Omsetningen ga et overskudd før skatt på 932.362 kroner mot drøyt en million kroner i 2019.

– Forklaringen er i stor grad eksplosjonen av turister i fjor sommer, og at det kom veldig mange nordmenn. De handlet mye. For oss var spesielt juli måned 2020 en veldig god sommer. Det gikk «i hundre» fra morgen til kveld, forteller Kristin Arntzen.

Første halvår i år har derimot vært dårligere enn vanlig. Arntzen tror forklaringen er et dårlig Lofotfisket, samt at vinterturismen nesten helt har uteblitt.

– Vi håper det kommer mange nordmenn i år også, samt at utlendingene kommer tilbake i takt med at flere blir vaksinert.

– Trang butikk

Eierselskapet rev nylig et endre bolighus ved butikken. Om resultatet blir en større butikk er for tidlig å si, opplyser hun.

– Det er trangt i butikken, spesielt i høysesongen, men vi har ikke avgjort om det blir utbygging.

Eierselskapet er økonomisk solid med en egenkapital på fem millioner kroner, og en gjeld på 1,6 millioner. Eier og styreleder er faren Thorstein Arntzen. Overskuddet er hvert år pløyd tilbake i selskapet for å styrke egenkapitalen.

– Vi bygger selskapet. Det har ikke vært tradisjon for å ta utbytte, og heller ikke tema, sier Kristin Arntzen som med tiden skal overta eierskapet til selskapet.