Gå til sidens hovedinnhold

Hans Rørtveit: Hvorfor prioriteres ikke borgertoget i Kabelvåg?

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som passiv tilskuer til borgertoget i Kabelvåg 17.mai var det litt spesielt å se og høre at musikkorpsene manglet. Nå er det ikke musikken en feirer 17.mai, men der er likevel litt trist at de ikke finner det nødvendig å stille av en eller flere grunner. For meg er det et signal om at den største festdagen i året på en måte «boikottes», selv om de spilte i barnetoget og på bautaen. Det skal bli interessant å se om skolemusikken sløyfer borgertoget neste år da de etter tradisjonen står som arrangør. Men hurra for trommekorpset!

Veldig positivt var det for meg å se at FKL gikk sammen med KIL. Det er en indikasjon på godt samarbeid. Jeg håper imidlertid at et utvidet samarbeid etterhvert med SIL fører til FKL går annet hvert år i Kabelvåg og Svolvær.

Så intelligent kan man dessverre ikke si at KS- ski er. De gikk i fjor i borgertoget i Svolvær, og jeg tok det som en selvfølge at i år ville de gå i Kabelvåg. Men dessverre er det ingen sammenheng mellom høy kompetanse og sosial intelligens. Også i år ble Svolvær prioritert ut fra det som går fram av en bildeserie i Lp??? Står vi foran et navnebytte fra KS- ski til SS-ski? Rett nok består nok styret og dugnadsgjengen av flest fra Svolvær, men for å få folk fra Kabelvåg med i styre og stell kan det kanskje være en ide å vise seg 17. mai i Kabelvåg. Forøvrig en selvfølge ut fra min mening! For øvrig driftes skihytta av Kabelvågmarkas venner som på den måten letter arbeidet for skistyret, og bidrar med noe av overskuddet til KS-ski…

Kommentarer til denne saken