Gå til sidens hovedinnhold

Håper at strømmen vil være tilbake klokken 22

Artikkelen er over 1 år gammel

Moskenes, Flakstad og store deler av Vestvågøy er uten strøm, opplyser kommunikasjons- og kundesjef hos Lofotkraft, Siri Sund, til Lofotposten rundt klokken 1530 onsdag.

– Med forbehold om feilmarginer, ser det ut som at det er rundt 6.600 kunder som er uten strøm, per nå, sier Sund.

Hvor lang tid det vil ta før strømmen returnerer, er så langt ikke sikkert.

– Foreløpig har vi ingen informasjon om det. Det er flere feil i lavspentnettet, samt feil på høyspentlinjen mellom Fygle og Solbjørn. I tillegg er det en rekke lavspentfeil. Den sterke vinden har ført til at det er blitt saltet mange steder, noe som ikke er bra for linjene. Det fører til at det kan være flere feil. Før vi har funnet feilen på høyspentlinjen, så vet vi ikke alle de underliggende feilene, sier Sund.

Hun sier at rundt klokken halv fire fikk hun opplysninger om at Værøy har forsyninger. Mannskaper fra Lofotkraft jobber på spreng i de særs utfordrende forholdene.

– Vi har folk ute på feltsøk, som jobber for fullt, og hatt folk ute siden klokken ni i dag morges. Med det været som har vært, har det nok vært ganske så heftig, sier Sund.

Sund kommer med en ny oppdatering på strømsituasjonen, klokken 1715.

- Nå er det cirka 3600 kunder som er uten strøm. Det er fortsatt Vestvågøy og Flakstad som er mest berørt, samt kundene ved Sørvågen og området rundt der. Vi jobber hardt for å løse problemene, sier Sund og opplyser at de ikke kan gi noe estimat på når strømproblemene er løst.

Litt over klokken 21 kommer følgende oppdatering fra Lofotkraft.

- Vi har fått reparert feilen på linjen mellom Fygle og Solbjørn. Så da har vi fått ned tallet til 1253 kunder som nå mangler strøm, sier Sund.

Når er det estimert at disse får strøm?

- Estimatet er klokken 22 i kveld. Det kan vi ikke garantere, men det er et foreløpig anslag. Vi har vært i kontakt med én på Ballstad, om at mobilnettet der er nede. Dermed har det vært vanskelig å få informasjon derfra. Ellers er vi glade for at det nå er normal strømforsyning vestover, til Flakstad, Moskenes og Værøy, sier Sund.

Du kan følge utviklingen på Lofotkrafts kart som oppdateres.

Fra tidligere onsdag

  • Også Værøy og Røst skal være rammet av strømbrudd, ifølge tips til Lofotposten.
  • Klokka 1400 var tallet drøye 1.700.
  • Til sammen 2267 abonnenter var berørt.
  • På Leknes fikk de fleste abonnentene igjen strømmen i løpet av formiddagen, men ved 13.30-tida ble store deler av Flakstad og Moskenes rammet av strømbrudd.
  • Lofotkraft meldte tidlig i formiddag at rundt 450 abonnenter er fri for strøm. Det var da Leknes-området som ble berørt.

Lofotkraft ber folk som kan ha relevante opplysninger om feil i strømnettet som kan være til hjelp for Lofotkraft om å ta kontakt.

Det blåser kraftig i Lofoten, men det er uvisst om dette har forårsaket strømproblemene eller om uværet vil forsinke rettetida.

– Vi har sendt folk ut allerede, uttalte Ove Jakobsen på vaktsentralen til Lofotkraft tidligere i dag.

Er det mulig å arbeide ute i den kraftige vinden som er nå?

– Det vurderes fortløpende, sier Jakobsen.

Kommentarer til denne saken