Gå til sidens hovedinnhold

Har allerede samlet inn 72.000 kroner til de etterlatte

Artikkelen er over 2 år gammel

- Dette viser at folk bryr seg, noe jeg synes er veldig flott!

Det sier Isabell Amundsen Hægdahl, som torsdag formiddag startet ei kronerulling til de etterlattes familier etter bilulykka på fergeleie i Svolvær. To våganværinger døde av skadene de fikk etter at bilen de satt i havnet i sjøen.

Torsdag formiddag ble de begravet, og samtidig ble det kjent at Amundsen Hægdahl satte i gang en innsamling av penger til familiene.

– Jeg håper og ønsker vi sammen kan slå ring rundt disse menneskene i en forferdelig situasjon og gi en hjelpende hånd. Jeg håper å samle inn så mye penger som mulig, men vi har satt en sum på 40.000 kroner for å ha et mål, sa hun til Lofotposten torsdag formiddag.

Kronerullinga finner du HER.

– Helt fantastisk

Klokka 21.15 torsdag kveld var hun langt på vei til å nå målet. Da var det samlet inn rett i underkant av 36.000 kroner, og 146 givere hadde bidratt i kronerullinga.

– Det er helt fantastisk. Det viser bare at folk bryr seg, noe jeg synes er veldig flott, sa hun, og la til;

– Det har gått mye raskere enn jeg hadde trodd. Jeg hadde selvfølgelig på forhånd håpet på mer enn 40.000 kroner, men tenkte at det var et realistisk mål. Nå ser det ut som det kan gå over.

Fredag morgen er det samlet inn hele 72.377 kroner. 230 givere har bidratt i innsamlinga!

Siden hun startet innsamlingen torsdag formiddag, har Amundsen Hægdahl fått flere gode tilbakemeldinger.

– Folk synes det er kjempebra og gir tilbakemeldinger om at de har savna ei slik innsamling. Det virker som om flere har ventet på det for å kunne bidra, forteller hun.

Les også: Kollegene sørger over tapet av Ahmed: – Alle var glad i han

– En fin måte

Kamal Sidi ved Al Hidaya kultursenter fortalte til Lofotposten torsdag formiddag at han er svært glad for initiativet om å samle inn penger til de etterlatte.

– De har det tøft. Å samle inn penger til dem er en fin måte å støtte dem på og vise at man bryr seg, sa Sidi.

Også leder av kriseteamet i Vågan, Jan Håkon Juul, hilset tiltaket velkommen.

– Penger kan ikke erstatte dem som er borte, men det kan hjelpe i en livssituasjon som er blitt veldig vanskelig for familiene, sa han til Lofotposten torsdag formiddag.

Les også: Mange kjørte nordover for å være med i begravelsene

Kommentarer til denne saken