Har din forening eller ditt idrettslag gått på en koronasmell?

Kulturkonsulent i Vestvågøy kommune, Trond Handberg.

Kulturkonsulent i Vestvågøy kommune, Trond Handberg.

-Hiv dere rundt og søk om kompensasjon, oppfordrer kulturkonsulent Trond Handberg lag og foreninger.

DEL

Siste frist for å søke om koronakrisepenger til lag og foreninger er tirsdag 15. september, og formålet med krisepakka er ifølge Lotteri- og Stiftelsestilsynet å "kompensere frivillige organisasjoner som har betydelig inntektstap fra arrangementer eller annen spesifisert aktivitet, som følge av pålegg eller råd gitt av staten i forbindelse med COVID-19- utbruddet."

De som ønsker å søke gjør det elektronisk via hjemmesiden til Lotteri- og Stiftelsestilsynet, og Trond Handberg påpeker at han bare er en budbringer i denne saken. Handberg har for øvrig sendt epost til lag og foreninger i forrige uke og minnet om fristen i morgen, tirsdag.

En sjekk av innkomne søknader hos Lotteri- og Stiftelsestilsynet mandag 14. september, viser at det er registrert 24 søknader fra Vestvågøy, deriblant fra LFK som søker om kompensasjon for tapene som følge av at Sparebanken Cup og Byggtorget Cup måtte avlyses. Det samlede tapte overskuddet for disse to arrangementene er oppgitt til 57.000 kroner.

Fra lag og foreninger i Vågan kommune er det kommet inn 10 søknader, deriblant fra Svolvær Idrettslag som søker om 196.000 kroner i kompensasjon for tap som følge av at fotballturneringen "Eat Move Sleep" måtte avlyses. Også Årsteinøya Forening, som arrangerer "Årsteinøya" er inne med en søknad, og festivalen ber om 269.500 kroner.

IL Blest har hatt mindre utleie av Blesthallen, og ber om 166.409 kroner som ville vært overskuddet av den tapte utleia.

Det har vært mulig å søke om kompensasjon siden 16. juli, så noen har allerede fått behandlet søknaden, og sågar fått pengene utbetalt.

Lotteri- og Stiftelsestilsynet sier følgende om ordningen:

"Krisepakke 2 gjelder for perioden 12. mars til og med 31. august 2020. I andre utbetaling blir det betalt ut 87.685.047 kroner. Det er 848 søknader for 2917 arrangementer som får utbetalt i denne omgang. Samlet er det nå betalt ut 118 millioner kroner for over 4000 arrangementer i krisepakke 2, og det er lagt opp til puljevis utbetaling, opplyser Lotteri- og Stiftelsestilsynet."

-Det er et vilkår at søkerne må være registrerte i Frivillighetsregisteret, understreker Trond Handberg.

Det er for øvrig slik at de som skal søke må svare "riktig" på 10 spørsmål for å komme til selve søknadsskjemaet.Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags