Nordlys: Mopedbilen som havnet i vannet på Hurtigrutekaia på Prostneset er nå ferdig undersøkt. Video fra ulykken viser at Arvid Olaf Bergesen (60) kjører bilen rundt hjørnet på bygget, men bilen havner i vannet. Årsaken til at det skjer, er ikke kjent.

– Mopedbilen er ferdig undersøkt av Statens vegvesen. Vi kan forvente rapporten fra dem i september, forteller politiadvokat Malene Kjemsaas.

Ikke høy fart

– Har dere fått informasjon fra dem som kan forklare ulykken?

– Nei. Det har vi ikke.

Politiet har innhentet videoovervåkning fra Havneterminalen som viser at bilen havnet i vannet kl. 12.45. Politiet ble først varslet om ulykken 50 minutter senere. Arvid Bergesen ble funnet inne i bilen av dykkere klokka 14.14.

– VI har ikke nøyaktig måling av farten på mopedbilen, men det er ingenting som tyder på at det er snakk om høy fart, forteller politiadvokaten.

Tidslinje

Slik foregikk de dramatiske minuttene på Havneterminalen fredag:

Bergesen var ansatt ved Nor-Lines som opererer gods på Hurtigruten. Daglig leder i selskapet, Oddgeir Hepsø, sier Bergersen vil bli savnet.

– Arvid har jobbet i Nor Lines siden 2011, og var ansatt som formann på Kystruteterminalen på Prostneset. Arvid var godt likt av sine kolleger, samt Nor Lines sine kunder og samarbeidspartnere. Han etterlater seg et stort tomrom, og vil bli dypt savnet.

Hepsø omtaler Bergesen som en person som brydde seg om sine kolleger.

– Arvid var pålitelig og lojal. Han var svært omgjengelig, og viste stor omsorg for sine kolleger. Han strakk alltid ut en hjelpende hånd.