Også i år får Arctic Race of Norway kongelig beskyttelse.

Hennes Majestet Dronning Sonja har for andre året på rad takket ja til å være beskytter for sykkelrittet Arctic Race of Norway.

Det skrives Arctic Race of Norway i en pressemelding.

Rittet er verdens nordligste sykkelritt og del av europatouren. Årets Arctic Race of Norway har etapper både i Nordland og Troms, og arrangeres 13.-16. august.

Arctic Race of Norway har vokst seg til Norges største sykkelritt, og mottar stor oppmerksomhet også i utlandet. I fjor ble rittet fulgt av 160.000 tilskuere og ble direktesendt på TV i 180 land.

Daglig leder Knut-Eirik Dybdal, er svært glad for at Dronningen også i år er sykkelrittets beskytter.

– Hardt arbeid blandet med nordnorsk entusiasme har med tiden gjort Arctic Race of Norway til et ritt som de største lagene og de beste utøverne ønsker å være med på. At Dronningen vil fortsette sitt beskytterskap ser vi på som en anerkjennelse av dette arbeidet, noe vi selvsagt er veldig glade for, sier Knut-Eirik Dybdal i pressemeldingen.
 
Årets ritt arrangeres fra torsdag 13. til søndag 16. august og består av fire etapper på til sammen 700 km. Syklistene skal på disse dagene innom både Harstad, Evenskjer, Setermoen, Senja, Målselv og Narvik.
 
– Også i år vil vi by på noe av det beste Nord-Norge har på ”menyen”, både med tanke på natur, kultur og lokal entusiasme. Dette er en kombinasjon vi vet Dronningen setter pris på, og noe vi også tror vil tilfredsstille alle de tilreisende til arrangementet, avslutter daglig leder og initiativtaker bak Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal.