To biler ble tagget på av vandaler: - Vet ikke om vi klarer å få det bort

For andre gang på kor tid, har vandaler utført hærverk på biler tilhørende selskapet Lofoten Bil i Svolvær.

DEL

Tilbake i juni fikk Kåre Johnsen og Lofoten bil én bil ramponert.

Da ble takket trykket ned, og ruten ble knust. På taket var det tydelige fotspor, samt at den ene siden av bilen var ripet opp.

Nå har vandaler igjen vært på ferde hos bilforhandleren. Denne gang har to biler blitt tagget på.

- Jeg oppdaget det på den første bilen tidligere uken. I dag så jeg det på den andre. Det er tegnet svarte smilefjes på begge bilene. Det er et helvetes arbeid å få det bort. Og jeg vet ikke om vi klarer å få det bort. Det er sprayet med spraylakk. Dersom vi bruker løsemidler, så risikerer vi at lakken under også tas bort. Da vil det bli snakk om omlakkering, og det vil koste bra med tusen. Dette er dyre gjenstander, og det er så klart ikke noe morsomt å få dette på bilene, sier daglig leder ved Lofoten Bil, Kåre Johnsen.

Bilene stod parkert på parkeringsplassen. Der stod også bilen som i sommer ble ramponert.

Johnsen er forståelig nok oppgitt over det som har skjedd med bilene.

- Det er så sykt forbanna irriterende. Det er så trist at bilene ikke kan få stå i fred. Nå vurderer jeg å anmelde, samt at jeg vurderer å sette opp et kamera. Det er så unødvendig, men jeg vil ikke at disse personene skal føle seg trygg, eller gjenta det. Nå er det tre biler som er blitt ødelagt, og disse personene skal ikke gå ustraffet, sier Johnsen.

Han er mottakelig for tips, dersom noen har sett eller hørt noe.

Noen tips har han fått allerede.

- Jeg har hørt at en gruppe ungdommer kjøpte spraylakk på Biltema. Det har sannsynligvis skjedd forrige helg, og jeg lurer på om det kan være de samme som tagget og gjorde hærverk i parken. Jeg har fått noen tips enda, som jeg skal sjekke opp. Samtidig håper jeg at folk tar kontakt dersom de vet noe, sier Johnsen.


Artikkeltags