– Dette er en stor happening. Norgestour i sandvolleyball er høyeste nasjonale serien i Norge. Det er omtrentlig 20 år siden siste gang det ble arrangert sandvolleyballturnering på Hauklandstranda. De turneringene ble raskt veldig store. Det kom folk fra Tyskland og landslagsspillere fra alle kriker og kroker. Vi turte rett og slett ikke å fortsette, sier trener for LofotVolley og arrangementsansvarlig, Stian Zakariassen, lattermildt.

Det er Vegard Høidalen – som har over 150 kamper i verdensserien – som er ansvarlig for Norgestouren.

Første gang i Lofoten

Touren består av 14 turneringer hvor de beste sandvolleyballspillerne i landet kjemper om poeng, pengepremier og retten til å kunne kalle seg Norges beste sandvolleyballag.

Turneringene går over hele sommeren, og avsluttes med NM-finalene som arrangeres på Jernbanetorget i Oslo i august. I år er første gang turneringen kommer til Nord-Norge og Lofoten.

– Tidligere har touren vært konsentrert sør for Sinsenkrysset, men i år er det blitt enighet i volleyballforbundet om å legge touren også til nord. Det blir derfor arrangert en turnering i Bodø 19. juli, og en på Hauklandstranda i Lofoten 22. juli, sier Zakariassen, og legger til:

– Alle vet for en flott strand vi har på Haukland, og hvilke nydelige omgivelser vi har rundt oss her i Lofoten.

Store pengepremier

Turneringene er lukrativ med store pengepremier. I Bodø er premien på 19.000 kroner, mens den er hele 40.000 kroner på Haukland, kan Zakariassen fortelle.

– Bodø og Haukland er et prøveprosjekt. Går det som vi håper og tror vil det bli et fast årlig innslag. Vi er selvfølgelig veldig avhengige av godt vær. Med knallsol tror jeg det blir stinn brakke og masse leven, sier Zakariassen.

Arrangøren ser for seg at det vil bli rigget opp mellom 10 og 20 baner til begivenheten den 22. juli.

– Vi er veldig spente

LofotVolley ble stiftet rett etter jul. Klubben har mange spillere og opplever stor interesse.

– Vi har sagt at vi skal trø til å være med på dette. Arrangøren ble positivt overrasket da vi kunne fortelle at det går direktefly fra Oslo til Lofoten nå! Overnatting midt i juli er det verre med, men vi skal prøve så godt vi kan, og må nok belage oss på telting. Vi skal tilrettelegge for det ved å sperre av deler av stranden, ordne tilgang til strøm og andre fasiliteter, sier Zakariassen.

Blir arrangementet en suksess vil Zakariassen forsøke å lage mer blest og liv rundt turneringen til neste år.

– Vi har mye i Lofoten vi kan tilby de tilreisende. Så snart vi har avviklet dette arrangementet starter vi evalueringen og begynner forberedelsene til neste år. Dette er stort og spennende, og vi håper det kommer mange lag og publikummere, avrunder han.