I mange år har Den indre sjømannsmisjonen drevet Havly i Stamsund. I tillegg til den tradisjonsrike kafeen, er det fortsatt mulig å leie rom på fiskarheimen. I år inviterer de enslige, og alle som vil komme, på en julemiddag på juleaften. Johanne Grønbech på Havly forteller at det var hennes kollega, Bjørn Sverre Hansen, som først kom på ideen.

– Jeg vet at det er noe som trengs og at det er mange enslige som trenger et sted å være på julaften. Havly er et fint sted, og det er stille og rolig her. I tillegg er det et sted uten alkoholservering, sier Grønbech.

Plass til alle

Kafeen håper næringslivet ønsker å stille opp til denne saken. For å arrangere en slik middag må de ha mat, og de trenger ekstra hender som kan hjelpe til. De håper også de kan stille med en buss over Skaret, slik at folk fra Leknes kan komme.

– Det er julaften, derfor skal det være ordentlig julemiddag med dessert. Kanskje kommer nissen også, hvem vet? sier hun og ler.

Grønbech brenner for at folk skal ha det bra, og sier grunnen til at de har lyst til å arrangere en slik dag er det medmenneskelige.

– Ingen skal sitte alene på en slik dag. Jeg håper også vi når de som sliter med for eksempel rus. Det er en tendens at de sitter mer alene slike dager. Havly er og må være et sted hvor alle kan gå til. Det skal være et varmt sted å komme til, sier hun.

Om det er mange vil komme, har de en storsal som de kan åpne. Storsalen rommer rundt 50 til 60 stykk, så det skal være plass til alle.

– Det må være bindende påmelding, slik at vi vet hvor mange vi skal lage mat til. Alle som vil kan melde seg på, ved å ta kontakt med oss her på Havly. Alle er hjertelig velkommen, store som små, sier Grønbech.