Gå til sidens hovedinnhold

Hedda-nominasjoner til Havboka som teater

Artikkelen er over 1 år gammel

Riksteatret er nominert til hele fire Heddapriser for «Havboka» som teater.

Teateret er nominert til: «Årets forestilling», «Beste mannlige skuespiller – hovedrolle» (Jan Sælid), «Beste regi» (Ole Anders Tandberg) og «Beste audiovisuelle design for musikk, lyd- og lysdesign» (Joel Sahlin og Elisabeth Kjeldahl Nilsson).

– Mange trodde det var umulig å lage godt teater av «Havboka». Men dette fantastiske teamet har klart det. De tar oss med ned på havets bunn og lar oss se oss selv med nye øyne. Jeg er glad for at forestillingen har blitt sett av så mange unge og voksne mennesker på norgesturne med Riksteatret. Nå gleder vi oss til å overlate «Havboka» til Nationaltheatret, der forestillingen spilles fra august, sier Riksteatersjef Tom Remlov, i en pressemelding.

«Havboka» er basert på Morten Strøksnes sin prisbelønte bok. Dramatisering, regi og scenografi er ved Ole Anders Tandberg. På scenen står Jan Sælid. «Havboka» er produsert av Riksteatret i et samarbeid med Nationaltheatret.

«Havboka» hadde sin turnepremiere i Svolvær.

Les mer

Turnepremiere på «Havboka»: – Teksten lodder dypt. Ikke bare 500 meter i Vestfjorden, men dypt i hva det er å være menneske


Les også:

Internasjonal boksuksess fra Lofoten får premiere i Svolvær

Kommentarer til denne saken