Gå til sidens hovedinnhold

Heimevernet med øvelse i både øst og vest

Artikkelen er over 2 år gammel

Lofoten Heimevernsområde skal gjennomføre øvelsen «Årets Trening» i perioden 16. til 21. juni.

Smeller det i marka, er det ikke ubudne jegere i ferd med krypskyting.

Hovedtyngden av HV-aktiviteten vil foregå i områdene Slydalen i Vestvågøy kommune, og i Kolbeindalen og deler av Kabelvågmarka i Vågan kommune.

Men det kan forventes militær aktivitet også i andre steder i Lofoten, opplyser områdesjef og kaptein Bjørn Ragnar Larsen i Lofoten HV-område til Lofotposten.

I forbindelse med trening på ulike stridsaktiviteter kan det bli brukt markeringsammunisjon og signallys av ulike typer. Dette vil i hovedsak foregå i de definerte primære treningsområdene, men kan i mindre grad også forekomme andre steder i Lofoten.

Forbudt område

I forbindelse med trening med skarp ammunisjon må almenheten være forberedt på at adgang inn i og gjennom definerte skytefelter vil bli forbudt mens skyting med skarp ammunisjon forberedes og gjennomføres.

Treningsområdet i Slydalen er lagt i hovedsak til området rundt skytebanen i Slydalen.

I Kabelvågmaka er dette avgrenset fra Madsvannets nordside, mot Store Kongsvann sin vestlige side og innover Kolbeindalen mot skytebanen og Småtindene i nord.

Våpentrening

Skyting både med skarp ammunisjon og markeringsammunisjon må forventes i hele treningens varighet i tidsrommet fra kl. 07:00 til kl. 23:00. Bruk av markeringsammunisjon kan forekomme i mindre grad utenfor dette spesifikke tidsrommet.

Årets trening vil medføre økt trafikk, spesielt inn mot de primære treningsområdene på Vestvågøy og i Vågan.

HV-soldater med og uten våpen kan bli å se også på andre lokasjoner enn disse primære treningsområdene i Slydalen og Kabelvågmarka.

Løse oppdraget

– Lofoten Heimevernsområde håper vår planlagte aktivitet ikke skaper for mange utfordringer for almenheten, selv om den medfører en del ekstra trafikk, adgangsbegrensninger, støy og andre uvante aktiviteter.

– Treningen er viktig for å opprettholde og styrke Lofoten Heimevernsområde sin evne til å løse de oppdrag som forsvaret og storsamfunnet har pålagt HV-avdelingen, sier områdesjef Bjørn Ragnar Larsen i Lofoten HV-område 16201.

Kommentarer til denne saken