Gå til sidens hovedinnhold

Heimevernet reduserer øvingsaktiviteten

Om lag 300 soldater tilknyttet Nord-Hålogaland Heimevernsdistrikt (HV-16) sine avdelinger skulle deltatt på øvinger de to neste ukene. Store deler av aktiviteten er nå redusert.

For å minske risikoen for spredning av covid-19 velger HV-16 nå å kalle inn betydelig færre soldater til de neste to områdetreningene.

– Vi kaller kun inn befal og spesialister og ikke de menige soldatene, foruten om noen få med viktige funksjoner i området. Men det er ikke snakk om mange, sier kommandør Jon Ivar Kjellin, sjef HV-16.

De soldatene som ikke skal møte får beskjed via egne kanaler.

– Det er viktig at vi som en beredskapsorganisasjon tar del i dugnaden med å stoppe smitten. Samtidig vil vi med dette redusere risikoen for at vi får smitte inn i vår organisasjon. Vi er på den andre siden nødt til å trene deler av styrken for å opprettholde vår evne til oppdragsløsning og beredskap, sier Kjellin.

Aktivitetene som er redusert gjelder treningen til HV-områdene Gisund, Målselv og Balsfjord. Samtlige HV-områder har denne høsten trent på Elvegårdsmoen i Bjerkvik, nettopp for lettere å kunne overholde smittevernsreglene. Så langt har tre områder tidligere vært inne til trening.

HV-16 har løpende dialog med helsepersonell om situasjonen.

– Vi har også egne handlingsplaner for å hindre smitte, men vi ønsker nå å redusere risikoen for smittespredning ved å samle færre personer på disse områdetreningene. Nå vil det være et antall på under 50 soldater på vært område inne til trening, sier Kjellin.

Kommentarer til denne saken