Gå til sidens hovedinnhold

HV-soldatene på plass i Slydalen: - Vi liker det nye våpenet

HV-Lofoten har fått nye, moderne våpen

Artikkelen er over 4 år gammel

Denne uken gjennomfører HV Lofoten sin årlige trening og den er i sin helhet viet til innføring av nytt våpen.

HV Lofoten er en del av HV 16 og HV Lofoten henter mannskaper fra alle seks Lofot-kommunene. Nå er de i gang med årets trening i Slydalen.

Liaisonoffiser Steven Roumimper forteller at befalet kom inn på fredag, mens mannskapene kom inn på mandag. Treningen avsluttes fredag.

Nytt skytevåpen

Forsvaret har besluttet at AG3 skal fases ut til forhold fordel for HK 416. De faste avdelingene har for lengst fått geværet og når er det Heimevernet sin tur.

– HK 416 blir vårt avdelingsvåpen og alle mannskapene som skal ha dette våpenet får dette nå. Denne uken blir brukt til å trene mannskapene opp på våpenet. De skal lære våpenet å kjenne, få inn nye driller. Det er alt fra vedlikehold til sikkerhetsdriller, sier Roumimper.

I tillegg til innskyting av våpenet med skarp ammunisjon på skytebane trener også mannskapene ute i felten.

– Det skjer med rødplast og det er viktig å lære seg drillene også ute i feltet, sier liaisonoffiseren og tar oss med på skytebanen.

-Mindre rekyl

Ove Vollan og Glenn Müller er to av soldatene som har fått prøvd det mye våpenet og de er fornøyd.

– Så langt har det absolutt innfridd våre forventninger. Det er mindre rekyl fra dette våpenet enn fra AG3. Det gjør at treffsikkerheten øker. Vi har også et rødpunktsikte som også bidrar til å øke treffsikkerheten, sier de to.

De er også klar på HK 416 er et lettere og mer håndterlig våpen enn AG.

– Kolben er uttrekkbar og det gjør at våpenet kan tilpasses den enkelte. Det gjør at det blir mye mer behagelig. At det i tillegg er enklere å gjennomføre vedlikehold på dette våpenet er ingen ulempe. Ut fra det vi har erfart til nå så er dette et mye bedre våpen enn AG3, slår Ove Vollan og Glenn Muller fast.

De får støtte av Liaisonoffiser Steven Roumimper.

– Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk, men nå kan jeg slå fast at det bare er fordeler med at vi nå har fått HK 416 som vårt avdelingsvåpen, slår han fast.

Kommentarer til denne saken