– Dersom folk velger enklere ruter, kan mye avverges, sier Tor Erik Torkildsen i Hovedredningssentralen (HRS).

Han forteller at det har vært mye å gjøre generelt i hele Nord-Norge, og at Lofoten utmerker seg som et sted med økt aktivitet.

– Det er ferietid, været har vært brukbart, og det er mye folk i fjell og på havet. Det vi ser som er gjentakende er at når ting skjer, er det stor aktivitet i fjellet, sier Torkildsen.

Søndag ettermiddag rykket redningshelikopteret ut til Mortsund på Vestvågøy, hvor en tysk turist var involvert i en fallulykke i området ved Ramntinden. Vedkommende ble flydd til sykehuset i Bodø.

Samtidig var en annen utenlandsk turist involvert i en fallulykke ved Kvalvika i Flakstad. Pasienten ble hentet med luftambulanse fra Harstad, og flydd til sykehuset på Gravdal.

Senere på ettermiddagen fikk politiet en henvendelse fra en person som hadde hørt rop om hjelp i området rundt Børvågaksla øst for Svolvær. Den alpine redningsgruppen og redningshelikopteret gjorde søk i området, men rundt klokka 20 på kvelden ble søket avsluttet:

– Avsluttet søk i området, uten å ha funnet noen som trenger hjelp. Politipatruljen på stedet kan høre de nevnte klatrerne og man antar at det er de som kan være hørt tidligere, meldte politiet.

Rett før klokka 21 søndag kveld dro redningsskøyta «Klaveness Marine» til Gjerdvika i nærheten av Å i Moskenes, etter melding om en tysk turgåer som hadde skadet foten og trengte assistanse.

– Det har vært ei relativt utfordrende helg med mye å gjøre for både ambulansehelikopter og redningshelikopter. Heldigvis er mandagen så langt roligere, sier Torkildsen.