Illustrasjonsfoto

Helikopter måtte returnere - to klatrere sitter fortsatt fast i Vågakaillen

Publisert

To norske klatrere meldte torsdag morgen at de sitter fast i fjellet Vågakaillen vest av Kabelvåg i Vågan kommune i Lofoten.

 • 07:17

  Nødmelding

  To klatrere melder torsdag morgen til Hovedredningssentralen om at de sitter fast i fjellet Vågakallen og ikke kunne komme seg videre uten bistand. Det er tåke i området. Vågakallen ligger i Vågan kommune og er 943 meter høy.

 • 08:30

  Ser an været

  Det er fortsatt mye tåke i området, noe som gjør det umulig for Sea King redningshelikopter å gå inn for å redde dem. Svolvær Alpine redningsgruppe gjør seg klar til aksjon. De to norske klatrerne har overnattet i fjellet og er godt utstyrt. De meldes å være friske og uskadde. HRS har aktivert den alpine redningsgruppen i Lofoten som nå jobber med å kartlegge hvordan man best mulig kan hjelpe de to klatrerne alternativt dersom det ikke lykkes å hente dem ut med helikopter. Redningsleder Finn-Tore Sortland ved HRS sier til Lofotposten at de vil få bistand fra redningshelikopter rundt kl. 10.00, da værmeldingen er at det kan åpne seg et vindu i værbildet som gjør uthenting mulig med helikopter.

 • 10:17

  Gjør forsøk

  Sea King fra Bodø er på plass ved Vågakallen etter å ha hentet redningsklatrere på Svolvær lufthavn Helle.

 • 11:55

  Helikopter returnerer

  Værforholdene tillot ikke redning med helikopter og Sea King returnerer til basen i Bodø. Klatrere fra Svolvær Alpine redningsgruppe er på vei opp fjellsiden for å hjelpe de to ventende klatrerne ut av området. De skal fortsatt være i god form.

 • 13:52

  Redningsgruppa jobber

  Lofotposten er i kontakt med hovedredningssentralen som opplyser at det foreløpig ikke er noe nytt å melde om redningsaksjonen.

 • 14:00

  Klatrerne oppe

  Den alpine klatregruppen nådde opp til de to klatrerne rundt kl. 14.00, og startet klargjøring for å hjelpe de to ut, opplyser HRS.

 • 15:00

  Nedstigning påbegynt

  Nedstigningen fra fjellet er i gang, noe som fortsatt pågår rundt kl. 15.10 da Lofotposten sist snakket med HRS. Begge klatrerne som hjelpes ned av klatregruppa har det etter forholdene fint, får vi opplyst.

 • 17:38

  Trygt nede

  Klokken 17:38 melder HRS at de to klatrerne har kommet trygt ned fra Vågakallen ved hjelp av Svolvær alpine redningsgruppe.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken