Gå til sidens hovedinnhold

Samler røntgenbildene i en felles database i nord

Artikkelen er over 5 år gammel

Røntgensystemene i Nordlandssykehuset, samordnes førstkommende helg med systemene i Helgelandssykehuset og Finnmarkssykehuset. Dermed får alle sykehusene et felles billedarkiv.

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) tar i bruk det samme systemet i oktober 2016. Da vil røntgenbildene fra alle de fire helseforetakene i landsdelen være samlet i ett felles billedarkiv, der tilgangen til bildene styres av brukerrettighetene til hver enkelt journalbruker.

Omleggingen fører til at det førstkommende fredag ettermiddag til lørdag ettermiddag, vil være driftsstans i radiologløsningen på sykehuset på Gravdal. Lofoten interkommunale legevakt må i disse timene bruke papirrekvisisjon når de henviser til røntgenundersøkelser. Og da kun i den grad de er nødt til å henvise.

– Det oppfordres til at det kun rekvireres røntgenundersøkelser ved behov for øyeblikkelig hjelp, og at øvrige undersøkelser bestilles fra og med mandag, går det fram i en pressemelding fra Helse Nord RHF.

Nordlandssykehuset innførte et felles røntgensystem mellom sine tre sykehus i Lofoten, Bodø og Vesterålen, allerede i 2008. Som Lofotposten skrev den gang, kommer bildene av pasienten som ligger i MR-maskinen på Gravdal, opp parallelt på skjermen i røntgenrommet på Gravdal, og i Bodø. Sykehusene fikk den gang også et felles billedarkiv.

Kommentarer til denne saken