Fjellfolk trente med luftambulansen

Helikopterbesøk: Svolvær alpine redningsgruppe fikk en god teknisk orientering om det nye ambulansehelikopteret på Evenes, da det besøkte redningsgruppen forrige onsdag i Vågan, og de fikk trent sammen. Foto: Thommy Dahl Olsen

Helikopterbesøk: Svolvær alpine redningsgruppe fikk en god teknisk orientering om det nye ambulansehelikopteret på Evenes, da det besøkte redningsgruppen forrige onsdag i Vågan, og de fikk trent sammen. Foto: Thommy Dahl Olsen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Den alpine redningsgruppen i Svolvær har nå trent sammen med det nye ambulanse-helikopteret for Hålogaland, som også skal betjene Lofoten.

DEL

Onsdag 27. mai om ettermiddagen kunne omtrent halvparten, nemlig elleve av redningsgruppens medlemmer endelig få møte det nye ambulansehelikopteret til Helse Nord. Svolvær Alpine Redningsgruppe (SARG) gledet seg faktisk til å møte luftambulansen som nylig ble operativt på Evenes flyplass.

Hensikten med besøket var å få sett og trent med det helt nye helikopteret, som kan bli satt inn i fjellredningsoperasjoner.

Fartøyets mannskaper orienterte først om helikopterets muligheter og begrensninger, sikkerhetsprosedyrer og prosedyrer i forbindelse med fjellredningsoperasjoner.

I motsetning til Sea King redningshelikopter i Bodø, har luftambulansen ikke redningsheis. All utheising til og fra fjellvegger skjer derfor hengende i tau, ca. 30 meter under helikopteret – noe alle elleve SARG-medlemmene fikk prøve seg på denne ettermiddagen i mai.

– Dette nye helikopteret har en snillere luftstrøm under seg, og bråker langt mindre, slik at de to hengende under faktisk kan føre en normal samtale, sier leder Thommy Dahl Olsen i den alpine redningsgruppen.

Les også: Luftambulansebasen på Evenes er snart klar

Artikkeltags