Gå til sidens hovedinnhold

Hun er ny styreleder i Helse Nord

Artikkelen er over 2 år gammel

Renate Larsen er oppnevnt som ny styreleder i Helse Nord RFH.

Det melder det regionale helseforetaket torsdag ettermiddag.

Larsen er utdannet siviløkonom fra NHH i Bergen, og er i dag administrerende direktør for Norges Sjømatråd. Hun er også styreleder ved Hålogaland Teater og styremedlem i Folketrygdfondet.

- Jeg ser frem til å ta fatt på rollen som styreleder for Nord-Norges største virksomhet og å bidra til å utvikle helsetjenesten for oss her nord. Jeg har tatt på meg et ansvarsfullt verv hvor jeg, sammen med styret, skal bidra til gode beslutninger til beste for alle, sier Renate Larsen i en pressemelding.

Inger Lise Strøm har vært konstituert som styreleder i Helse Nord etter at Marianne Telle trakk seg fra vervet i mai.

Det skjedde etter måneder med splid og uro i helseforetaket som følge av den betente PCI-saken og de påståtte truslene fra tidligere UNN-direktør Tor Ingebrigtsen.

I pressemeldingen sier Renate Larsen at hun er forberedt på at det kommer flere krevende saker på styrets bord fremover.

- Jeg har evne til å vurdere og prioritere ut fra faglige råd, og det ser jeg på som en god egenskap når jeg skal være med på å lede en så stor kunnskapsorganisasjon som Helse Nord er. Å forvalte den høye fagkompetansen de ansatte i helsetjenesten har, blir svært viktig når vi skal utvikle Helse Nord framover, sier hun.

Nordlys skrev denne lederartikkelen om jakten på ny styreleder i mai: «Helse Nords fremtid avhenger nå av at Bent Høie finner en styreleder som samler, og ikke splitter»

Kommentarer til denne saken