Ville gjennomføre 31 Ironman på 31 dager mot kreft

Ikke som planlagt: Kristian Kristiansen kom til Lofoten i forrige uke i håp om å gjennomføre 31 Ironman på 31 dager. Det gikk ikke helt som planlagt for svensken, men det var ingenting å si på humøret. 	Foto: synne Mauseth

Ikke som planlagt: Kristian Kristiansen kom til Lofoten i forrige uke i håp om å gjennomføre 31 Ironman på 31 dager. Det gikk ikke helt som planlagt for svensken, men det var ingenting å si på humøret. Foto: synne Mauseth Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kristiansen har mistet både bestemor og lillesøster til kreft. Nå aktiviserer han seg for å samle inn penger til kampen mot sykdommen.

DEL

Regnet pøser ned ved Ramberg Gjestegård. Til tross for været og en litt uheldig start på oppholdet, ser ikke det ut til å sette en demper på svenskens humør. Kristian Kristiansen fra Stockholm kom til Lofoten i forrige uke med et mål; å gjennomføre 31 Ironman på 31 dager. Hovedårsaken var å samle inn penger til kampen mot kreft.

Dessverre gikk det ikke helt som planlagt for svensken da han ble utsatt for en liten ulykke allerede første dagen.

– Jeg var for opptatt med å sjekke det tekniske utstyret mens jeg sykla. Sykkelen bekka og jeg havna oppå en stein, sier Kristiansen.

Innsamling som planlagt

Han prøvde å gjennomføre løpet dagen etter, men skjønte etter hvert at det ambisiøse målet han hadde satt seg ikke var gjennomførbart etter at han skadet hofta.

– Det er utrolig kjipt. Men samtidig bare min egen feil, og det var jo ikke noe farlig i den forstand, sier Kristiansen, som nå må gi seg for å unngå langvarige men.

En Ironman består av 3,8 km svømming, 180 km sykling og 42 km løping. Sykling og løping blir vanskelig med den vonde hofta, men Kristiansen har bestemt seg for gjennomføre svømminga den neste uka. Innsamlingen til kampen mot kreft forsetter som planlagt.

Hvorfor kreft?

Kristiansen forteller videre at det finnes mange forskjellige veldedighetsorganisasjoner som samler inn penger til gode og viktige formål, men at for hans del har valget falt på Aktiv mot kreft av personlige årsaker.

– Bestemor døde av kreft da jeg var ung, og mamma har overlevd brystkreft. Lillesøsteren min gikk bort for et halvt år siden, sier han, og legger til;

– Søsteren min hadde store smerter i lang tid før hun gikk bort. Det var ingen verdig måte å dø på.

Nå ønsker Kristiansen å se at arbeidet i bekjempelsen mot kreft skal gå framover, og at kreftforskningen skal utvikles.

Mot seg selv

Et moment som også sto sterkt for at svensken ville gjennomføre de 31 Ironmanene, var utfordringene det skulle gi han.

– Jeg liker å konkurrere mot meg selv. For meg handler det ikke først og fremst om å vinne, men å se hva kroppen kan klare, sier Kristiansen, som tidligere har gjennomført dobbel Ironman, Ultraman, flere triatloner og ultrarail i Alpene, samt flere kjente skiløp som Vassaloppet.

– Her har jeg fått venner for livet. Jo mer man lider sammen, jo sterkere blir båndene, ler han.

Den gamle ishockeyspilleren har en gang i tiden veid 100 kilo. Da var styrketrening i fokus. Nå handler det om allsidig trening for Kristiansen, som liker å trene i vannet, i skogen og på crossfitgymmen.

– I ishockey var det mye fokus på resultat. Nå er det helsa som driver meg framover. Jo lengre distanser jeg klarer å gjennomføre hver gang, jo mer funksjonell ser jeg at kroppen min er. Det er det det handler om for meg, en funksjonell kropp og å flytte grenser.

Allsidig trening

Kristiansen, som egentlig har en mastergrad innenfor sikkerhetsbransjen, jobber nå som trener i sitt eget foretak; Adapt.

– Jeg jobbet i sikkerhetsbransjen i mange år. Det var gode penger der, men det viktigste for meg er ikke å ha en jobb som genererer penger. Jeg ville gjøre noe jeg trivdes med, og da ble det trening, sier Kristiansen, som trener tre til åtte timer utenom jobben.

I jobben tilbyr han personlig trening, gruppetimer og kostholdsplaner. Han har spesialisert seg innenfor yoga og trening for gravide, men også på jobbfronten mener Kristiansen at allsidig trening er det viktigste, og tilbyr derfor varierte treningsprogram for sine kunder. Besøk Kristiansens hjemmeside her.

Første gang i Lofoten

Kristiansen som er oppvokst utenfor Stockholm, har norsk mor fra Stavanger. Han er i Lofoten for første gang, og hadde sett fram til å utforske øyriket.

– Når man driver med triatlon opplever man smerte før eller siden uansett, men da er det viktig å skille mellom bra og dårlig smerte. Problemet mitt er at det er dårlig smerte, sier Kristiansen, og legger til; – Men jeg blir i Lofoten en uke, og ser fram til å utforske det jeg får utforsket her.

Responsen rundt innsamlingsprosjektet har så langt vært overveldende i Sverige. Nå håper Kristiansen at nordmennene også hiver seg på, selv om han ikke får utført de 31 Ironmanene.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags