Klart for Folkehelseuka: – Folkehelse handler om alt som gjør at vi holder oss friske!

GLEDER SEG: Denne gjengen gleder seg til å være med på Folkehelseuka i Vågan kommune. (Fra venstre: Camilla Viola Eilertsen fra Stall Fagerbakken, Folkehelsekoordinator  Silje Grande Henriksen, Inger Marie Thom og Inger-Anne  Nilsen fra Svolvær sanitetsforening)

GLEDER SEG: Denne gjengen gleder seg til å være med på Folkehelseuka i Vågan kommune. (Fra venstre: Camilla Viola Eilertsen fra Stall Fagerbakken, Folkehelsekoordinator Silje Grande Henriksen, Inger Marie Thom og Inger-Anne Nilsen fra Svolvær sanitetsforening) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Neste uke skal folkehelse markeres i Vågan. Det skjer gjennom flere arrangement overalt i kommunen.

DEL

Inger-Anne Nilsen og Inger Marie Thom fra Svolvær sanitetsforening har vært med i Folkehelseuka i flere år. De skal på Kløvertur med beboere på Svolvær Omsorgsenter.

– Det er flott at denne uka finnes, det er så koselig å være med, sier Nilsen.

– Det burde vært mer av dette. Jeg synes det er artig at så mange eldre vil være med, sier Thom.

– Stolt og glad

Folkehelsekoordinator i Vågan kommune, Silje Grande Henriksen, koordinerer uka for tredje gang. Hun merker god respons fra aktørene som har vært med tidligere og de som er med i år.

– Folkehelse er bredt og handler om alt som gjør at vi holder oss friske. Kommunen organiserer tjenester, men 90 % av folkehelsearbeidet skjer i alle de andre arenaene vi beveger oss i i hverdagen. Det er mange flinke aktører som jobber med folkehelse i Vågan. Denne uka markerer vi det, roper det høyt og klapper folk på skuldrene. Jeg er stolt og glad for at det er mange som drar det lasset. Det viktige arbeidet skjer hver dag året igjennom. Jeg er takknemlig for at de gidder å peile aktivitetene sine inn på denne uka, sier Henriksen.

Koordinatoren skryter av samarbeidet mellom de ulike aktørene og framhever også at det i år er mer fokus på bærekraft hos flere.

Psykisk helse

– Uka åpner i utgangspunktet mandag 9. september, men MIN YOGA ville være med og blir derfor en forrett på søndagen, forteller Henriksen.

I løpet av uka skal Vågan bibliotek og Lofoten turlag feire bokåret 2019. Tirsdag åpnes også LitteraTURstien i Byparken.

Onsdag er det fokus på psykisk helse og livsmestring.

– At vi har fokus på dette er kjempeviktig, og spesielt viktig er det at vi retter det mot barn og unge, forteller Henriksen. Hun skal selv være med å snakke om dette temaet på Svolvær skole.

Bærekraft og natur

Fredag åpner hobbyverkstedet i det gamle fengselet i Kabelvåg. Her introduseres man for ulike håndverk og metoder for gjenbruk, reparasjon og vedlikehold. I løpet av helga kan du komme innom å reparere sykkel og klær.

Vågan økologiske besøkshage, BUA Vågan/Vågan frivilligsentral og Lofoten friluftsråd har åpent arrangement for alle aldre på lørdag.

Hos Stall Fagerbakken, Inn På Tunet, blir det åpen dag på søndag.

– Det er stas å være med på Folkehelseuka, sier tilbyder Camilla Viola Eilertsen med et stort smil.

Artikkeltags