Helseminister Bent Høie åpnet torsdag den nye luftambulansebasen på Evenes.

- Gratulerer til befolkningen og pasientene i dette området. Dette vil gi dere likeverdige tjenester. Det er de ansatte i Helse Nord som gjennom sin gode måte å drive på har gjort at vi har ressurser til dette. De fortjener all mulig takk i dag, sa helseminister Bent Høie da han torsdag åpnet basen.

Basen skal dekke en befolkning på rundt 117.000 i Sør-Troms og Nordre Nordland, et geografisk område på 11.600 kvadratkilometer (km2).

Ifølge Helse Nord satses det stort i nord.

- Jeg har lagt ned grunnsteinen for nytt sykehus i Kirkenes. Jeg har fått åpne nytt sykehus i Vesterålen. Til sommeren skal vi åpne nytt pasienthotell i Tromsø. Det investeres milliarder i Bodø og det kjøpes tomt til et nytt sykehus i Narvik. Dette er en formidabel satsing til beste for befolkningen, sa Høie.

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø har det medisinske ansvaret for tjenesten og står sammen Nordlandssykehuset for bemanningen med medisinsk personell.

Helikopteret er at typen Eurocopter EC 145 T2 med båreplass til to pasienter, samt to seter i kabinen og to seter i cockpit. Bemanningen er pilot, redningsmann og anestesilege.