Det blir mindre sukker i brusen

Brus og saftprodusentene i Norge har blitt enige om å redusere sukkerinnholdet i brus, saft og andre søtede drikker: Innen 2020 skal slike drikker ha 19 prosent mindre sukker.

Brus og saftprodusentene i Norge har blitt enige om å redusere sukkerinnholdet i brus, saft og andre søtede drikker: Innen 2020 skal slike drikker ha 19 prosent mindre sukker. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Produsentene av brus og saft i Norge lover å fjerne en femdel av sukkeret i varene sine i løpet av tre år.

DEL

De fire markedslederne på søtede drikker, Ringnes, Coca-Cola, Tine og Lerum, samt Orkla og alle 12 brusprodusenter i Bryggeri- og Drikkevareforeningen, har satt reduksjonsmålet til 19 prosent for tilsatt sukker før 2020.

Reduksjonen skal både skje gjennom kutt i eksisterende produkter og ved å markedsføre og utvikle sukkerfrie alternativer. Løftet er en oppfølging av intensjonsavtalen om sunnere kosthold, undertegnet tirsdag.

I dag er 57 prosent av brusen som drikkes i Norge tilsatt sukker, ifølge tall fra Bryggeri- og Drikkevareforeningen. Rundt kommer 15 prosent av sukkeret vi får i oss fra brus. (ANB-NTB)

Artikkeltags