– Det er et utrolig flott familiearrangement, som for oss har blitt en tradisjon

For moro skyld: Marthe Sørdal Olsen (13), Harald Sørdal Olsen (10), Wenche Sørdal og Thommas Sørdal Olsen (13). Familien Sørdal Olsen stiller med deltakelse på Våganbølgen hvert eneste år. I fjor klarte de å kare til seg en nest siste plass. I år satser de på å rykke opp enda en plassering. Foto: Synne Mauseth

For moro skyld: Marthe Sørdal Olsen (13), Harald Sørdal Olsen (10), Wenche Sørdal og Thommas Sørdal Olsen (13). Familien Sørdal Olsen stiller med deltakelse på Våganbølgen hvert eneste år. I fjor klarte de å kare til seg en nest siste plass. I år satser de på å rykke opp enda en plassering. Foto: Synne Mauseth

Artikkelen er over 3 år gammel

På lørdag arrangeres Våganbølgen for syvende gang.

DEL

Det gleder familien Sørdal Olsen seg til. Wenche Sørdal forteller at de har vært med på Våganbølgen hvert år siden det startet i 2010, og at hun og barna synes at det er et fint opplegg.

– Det er et utrolig flott familiearrangement, som for oss har blitt en tradisjon. Vi får litt mosjon, samtidig som vi får se den flotte naturen, sier Wenche.

Datteren Marthe (13) er enig.

– Det er en fin tur. Litt slitsomt, men veldig godt å komme i mål, forteller hun.

For moro skyld

Thommas (13) og Harald (10) var med på Våganbølgen allerede i 2010. Da var de 7 og 4 år. Hvert år har de gått løypa «Rundt Osan», et syv kilometers langt løp for dem som vil gå eller løpe uten tid.

– Det første året hadde vi ikke fått med oss at det var en barneløype. I de senere år har vi tenkt at det blir for dumt å kutte ned på løypa, så vi har holdt oss til «Rundt Osan», ler Wenche.

Wenche forteller videre at det som er så bra med Våganbølgen er at det er et arrangement som passer for alle, og at det nødvendigvis ikke trenger å være en konkurranse eller et press om å prestere.

– Vi er ikke tipp topp trent, og puster oss opp bakkene. Men vi gjør det for moro skyld. Ungene får premier, og det er mye som skjer rundt selve løpene. I tillegg går man aldri alene, og vi møter masse folk ute i løypa, både syklende, løpende og gående som oss, smiler Wenche.

Sisteplass

Forutenom i fjor har familien kommet inn på sisteplass hvert eneste år.

– Det hadde nærmest blitt en tradisjon, men i fjor sprang vi forbi en gammel dame med rullator, og kunne sikre oss nest siste plass, ler Wenche, og legger til;

– Ikke at vi har forberedt oss noe særlig opp mot årets løp, men vi satser på å rykke opp enda en plass i år.

I tillegg til sisteplassen, har det også vært tradisjon at en, om ikke flere, av familiemedlemmene stikker av med gavekortene som deles ut.

– Vi har vunnet gavekort hvert eneste år, og ungene lurer på hva vi vinner i år. Så vi krysser fingrene for den tradisjonen også, sier Wenche, før hun fortsetter:

– Vi gleder oss, og kommer til å være med på Våganbølgen så lenge det arrangeres.

– Alt er klart

Startskuddet går klokken 12 lørdag formiddag for de to første klassene, og Stig E. Mortensen i KS Ski Lofoten, som er arrangør, kan fortelle at det meste er på plass.

– Alt er klart. Vi har sjekket værmeldinga, og den ser også klar ut. Det blir bølgevær så vidt vi klarer å se, ler Mortensen.

Det som gjenstår er å gjøre klart torget, samt sette opp kafeen. Der vil det bli solgt kvalburgere, kaker og kaffe. Mortensen oppfordrer alle til å ta turen.

Store nyheter, trafikkulykker og stengte veier - last ned nyhetsappen fra Lofotposten og få varsel på mobilen når noe skjer:

Pushvarsel Lofotposten for iphone/ipad

Pushvarsel Lofotposten for android

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags