Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere Nordlys-redaktør Ivan Kristoffersen er død

Artikkelen er over 4 år gammel

Tidligere Nordlys-redaktør Ivan Kristoffersen sovnet stille inn på Universitetssykehuset Nord-Norge fredag morgen. Han ble 85 år gammel.

Kristoffersen har i lengre tid slitt med sykdom.           

Kristoffersen var sjefredaktør i Nordlys fra 1982 til 1997. Han var aktiv som kommentator i Nordlys til det siste, og hadde sin siste kommentar på trykk den 13. februar i år.

Sjefredaktør Anders Opdahl mottok dødsbudskapet med sorg.

- Vi har vært kjent med at Ivan har vært syk en tid. Men til tross for en alvorlig sykdom, hadde han et brennende engasjement. Så sent som 13. februar hadde han en kronikk på trykk om spenningsfeltet mellom øst og vest. Det var en typisk Ivan-kommentar, sier Opdahl.

Han mener at Ivan Kristoffersen var med på å definere det Nordlys vi har i dag.

- Han var en skarp samfunnsdebattant som gjorde Nordlys til noe langt mer enn det å bare være ei nyhetsavis. Med sin penn og kunnskap har han vært med på å definere det samfunnet vi har i dag, sier Anders Opdahl.

Opdahl peker på EU-salget i 1994 som en bauta i Kristoffersens virke.

- Det var et strategisk mesterstykke hvor Ivan hadde mange mennesker i sin hule hånd. Alle satt og ventet på hvilket standpunkt Ivan til slutt ville lande på. Det var Ivan på sitt beste, sier Opdahl.

Ivan Kristoffersen

* Født 21. januar 1931 i Tromsø. Sønn av elektrosveiser Henry Kristian Kristoffersen og ekspeditør Klara Henriette Olufsen.

* Tok examen artium i 1951, før han tok Journalistakademiet.

* Begynte sin karriere i Nordlys etter endt utdannelse i 1954.

* Ble redaksjonssekretær i Nordlys i 1964, reportasjesjef i 1974 og politisk redaktør i 1976. I 1982 ble han ansvarlig redaktør.

* I mellomtiden hadde Kristoffersen vært statssekretær under fiskeriminister Eivind Bolle fra 1979-1981. Han var også pressesekretær i den norske delegasjonen til FN i New York i 1972. Fra 1998-2001 var Kristoffersen leder av Kringkastingsrådet.

Kommentarer til denne saken