Innsamlingsaksjon torsdag og søndag: Russen tar krafttak

Russepresident: Heidi Kristin Eilertsen brenner for kreftaksjonen, og håper engasjementet hennes vil smitte over på medrussen. Foto: Privat

Russepresident: Heidi Kristin Eilertsen brenner for kreftaksjonen, og håper engasjementet hennes vil smitte over på medrussen. Foto: Privat Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Russen stiller opp for Krafttak mot kreft.

Hvert år arrangeres Krafttak mot kreft av Kreftforeningen de to første ukene i mars. Tusenvis av frivillige bøssebærere ringer og banker på døren til husstander over det ganske land, alle med det samme målet for øyet: Å samle inn mest mulig penger til forskningen på kreft. Russen ved Aust-Lofoten videregående skole har hatt som tradisjon å delta i denne aksjonen, i bytte mot et symbol i russelua. Året i år er intet unntak, og Svolværrussen, med russepresident Heidi Kristin Eilertsen (18) i spissen, har satt seg ett mål for øyet: Å samle inn mer penger enn Vestvågøy-russen.

Spesielt russekrav

Da Heidi Kristin Eilertsen ble stemt fram som president for russen av sine medelever ved Aust-Lofoten videregående skole, festet hun med en gang oppmerksomheten på et spesielt russekrav. Aksjonen Krafttak mot kreft, som gir en liten aksjonsbøsse i russeluen, skal i år ha høyeste prioritet. Heidi vil sammen med aksjonssjef Lena Vik Malnes (18), engasjere russen ved skolen slik at de overgår tidligere års innsamlingsresultat og samler inn mer penger enn noen gang før. For å klare dette har de spredt seg over et enormt område i lokalmiljøet.

– Alle skal besøkes

- Vi har delt opp Svolvær, Kabelvåg, Eidet, Ørsnes og Hopen i roder. Målet vårt er å ha vært innom hvert eneste hus på disse plassene i løpet av torsdag (3/3) og søndag (6/3). I tillegg har vi allerede fått mange russ som har meldt seg til å dekke i distriktene, og Henningsvær, Laupstad og Laukvik kommer også til å få besøk fra entusiastisk russ, forteller Heidi og Lena i kor.

Engasjement

Jentene forteller videre om hvor viktig det er å bry seg, og sier at engasjement blant russen er nøkkelen bak en vellykket aksjon. En russegjeng som bryr seg, og som virkelig står på vil kunne få inn mye penger, sårt trengte penger. Jentene ser litt drømmende ut i luften, før Heidi utdyper.

- Se for deg muligheten til å framskaffe en medisin som kan kurere kreft. Se for deg en medisin, som ikke både kurerer, men også lindrer! Se for deg at du ikke lenger trenger å bekymre deg for at noen av dine nære skal dø som følge av kreft!

Avslutningsvis oppfordrer Heidi og Lena folk til å ta ut penger, pante flasker eller løfte på sofaputene for å ha kontanter klar til russens besøk på torsdag eller søndag. Hvis ikke kan man også gi penger ved å sende en SMS med kodeord GAVE til 2277. Da gir du 200 kroner, som blir belastet telefonregningen din. Heidi og Lena kommer med en spontan og simultan siste oppfordring:

- Krafttak mot kreft er årets viktigste frivillige aksjon. Vi deltar – gjør du?

Russen i Vestvågøy står for innsamlingen i sin kommune.

Krafttak mot kreft

Krafttak mot kreft har vært en bøsseaksjon siden 2006.

Innsamlingssummen har økt fra 5.9 millioner kroner i 2006 til over 30 millioner kroner i 2014.

Over 20 000 mennesker deltar i år for Krafttak mot kreft.

Pengene går til forskning på livsforlengende behandling og tilbud til alle som må leve med kreft resten av livet.

Kilder: http://www.innsamlingsradet.no/innsamlingsrekord-for-krafttak-mot-kreft/

https://kreftforeningen.no/krafttakmotkreft/

Artikkeltags