Klare for skoletimen!

Ivrig: Nomi Straight Andersen, Kristina Nyborg og Teodor Hansen var ivrige etter å komme seg ut i vannet. 		FOTO: Synne Mauseth

Ivrig: Nomi Straight Andersen, Kristina Nyborg og Teodor Hansen var ivrige etter å komme seg ut i vannet. FOTO: Synne Mauseth

Artikkelen er over 4 år gammel

Valgfaget Fysisk aktivitet og helse ved Bøstad skole byr på mye moro, og torsdag formiddag var det surfing som sto på agendaen.

DEL

Ungdomskoleelevene ved Bøstad skole trosset vær og vind da de besøkte Unstad Arctic Surf torsdag formiddag. Regnet pøste ned, men det stoppet ikke dem.

– Vi overnattet i fjellet her ute i natt, og det var ganske kaldt. Til og med med ullvotter, sier lærer ved skolen, Svein F. Hansen, som også var med på surfinga.

Valgfag

De som var med på turen var elevene som tar valgfaget Fysisk aktivitet og helse. Både åttendeklassinger, niendeklassinger og tiendeklassinger ved skolen tar faget, og det er ingen tvil om at det er populært valgfag.

– Jeg valgte dette faget fordi jeg liker å være i fysisk aktivitet. Det er artig, sier Nomi Straigth Andersen.

– Også får vi dra på sånne turer som det her, og det er i allefall artig, legger Kristina Nyborg til.

Nomi går i åttende klasse ved Bøstad skole, og Kristina går i niende. Sammen med Teodor Hansen, som også går i åttende klasse, gledet de seg til å ta fatt på bølgene.

Nomi og Teodor har surfet før, mens Kristina er nybegynner.

– Jeg har ikke surfet før, men håper det går bra, sier hun.

– Det er ganske vanskelig, men vi gleder oss, sier Nomi og Teodor.

Les også: Sjekk hva HKH kronprins Haakon svarer på spørsmål om sin drømmeferie

Ikke bekymret for været

Følger med: Her får elevene instrukser på hvordan det gjøres.

Følger med: Her får elevene instrukser på hvordan det gjøres.

Til tross for at regnet pøste ned og at det var ganske kaldt, så ingen av elevene ut til å bry seg så mye om været.

– Været er vel helt greit det, sier Nomi.

– Men det kunne ha vært bedre, da, legger Kristina til og ler, før de alle får beskjed om å samles i ring av instruktørene.

Av instruktørene får elevene beskjed om hvordan de skal gjøre det. Men elevene fikk fort nok erfare at det var lettere på land enn til vanns.

Les også: Vått, vilt og vakkert!

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags