Startskuddet har gått for Team Tæl: – Nå er det «all in»

KLARE: Lørdag møtte Team Tæl menotere, trenere og hverandre. (øverst fra venstre: Kristian Nashoug, Renate Opsahl Schei, Grete Elise Bakken, Julie Brattli Steinvik, Ann-Carin Hanssen, Karstein Strøm Halden, Lennart Brøndbo Johansen. Nederst fra venstre: Helene Pettersen, Ramona Benonisen, Kristian Berg, Geir Sørensen, Paul Klausen, Frank Hagen.)

KLARE: Lørdag møtte Team Tæl menotere, trenere og hverandre. (øverst fra venstre: Kristian Nashoug, Renate Opsahl Schei, Grete Elise Bakken, Julie Brattli Steinvik, Ann-Carin Hanssen, Karstein Strøm Halden, Lennart Brøndbo Johansen. Nederst fra venstre: Helene Pettersen, Ramona Benonisen, Kristian Berg, Geir Sørensen, Paul Klausen, Frank Hagen.) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingen av de ni deltakerne av Team Tæl er i tvil om at det blir deilig å komme i mål i Lofoten Triathlon i august.

DEL

– I starten handler det faktisk om å bremse dem litt, er man for ivrig når man begynner å trene kan man skade seg, forteller mentor og coach for Team Tæl, Paul Klausen.

I dag er første dag hvor de ni deltakerne i Team Tæl møter hverandre og apparatet rundt. Stamina, Arctic Triple og Lofotposten informerer om hva som forventes av dem personlig og som gruppe.

– Mitt mål er å få alle igjennom, sier Klausen.

Se også: direkte sendingen fra når Team Tæl møttes for første gang

Les også: Dette er Team Tæl 2018!

Renate opsahl Schei er personlig trener ved Stamina Svolvær og har laget treningsopplegg for svømming, løping og sykling til Team Tæl.

– Vi håper jo at de følger opplegget til punkt å prikke, men vi vet at livet og formen er forskjellig fra uke til uke. Vi kommer ikke til å banke på dører for å vekke dem, men jeg vil alltid være tilgjengelig på telefon, sier Opsahl Schei.

– Jeg tror at Team tæl har ufarliggjort triatlon for flere aldersgrupper og for dem som har hatt en drøm om å fullføre et triatlon. Interessen for arrangementet er blitt mye større, sier Frank Hagen fra Arctic Triple. Her kan du lese om løypa de skal igjennom i august.

TEST: På første samling ble Team Tæl testet i kondisjon og styrke.

TEST: På første samling ble Team Tæl testet i kondisjon og styrke. Foto:

All in

Det var en spent gjeng som gikk inn dørene på Stamina i Svolvær denne lørdagen, mange møtte hverandre for første gang. Flere røpet at de hadde startet treningen allerede, du kan se flere poster om dette i Facebook-gruppa til Team Tæl.

– Det er bare å hoppe i det og gjøre det beste ut av det, sier Ann-Carin Hanssen.

– Det kribler veldig i hele kroppen, men det går ikke an å melde seg på dette og leke, det er «all in», sier Julie Brattli Steinvik

På den første møtedagen blir Team Tæl testet i kondisjon og stryke for å se hvordan de ligger an.

– Jeg tror det blir slitsomt, men det blir deilig å få testet seg. Det blir også fint å få et opplegg og kanskje få på plass noen varige endringer, sier Kristian Berg.

Geir Johnny Sørensen sier han har nullstilt hodet og har fult fokus på det som skal skje framover.

– Jeg tror jeg kommer til å få «aha»-opplevelse i forhold til formen og kroppen, sier han.

Tips fra i fjor

Steinar Evjen var med i Team Tæl i fjor og har siden det blitt bitt av basillen. Han har fortsatt å trene og skal være med på triathlon i år igjen. Han tror likevel ikke årets deltakere innser hvor mye trening som ligger foran dem.

– Samtidig så blir det ikke noe problem, de kommer til å klare det. De har fått en unik sjanse til å være med på noe de kommer til å huske resten av livet. Det var definitivt tungt og tider der jeg lurte på hva jeg hadde begitt med ut på, men det hadde vært lettere å gi opp hadde man vært alene, noe av det viktigste jeg kan si er at de må snakke sammen, sier Evjen.

Artikkeltags