Savnet fjellklatrer funnet på kafe

Dette er fra østsiden av Festvågtinden

Dette er fra østsiden av Festvågtinden Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet har sendt ut alpin redningsgruppe for å lete etter en savnet fjellklatrer i Festvågtinden. Mannen er nå funnet-

DEL

Lørdag kveld fikk poliitiet melding om at en person som hadde vært å klatret i Festvågtinden ved Henningsvær hadde meldt fra til en kompis om at han hadde problemer med å komme seg ned.
-Mannen hadde sendt en sms til kompisen og fortalte at han var usikker på sin posisjon. Han er fri for strøm på telefonen så vi har ikke vært i kontakt med han eller observer han. Vi  vet ikke nøyaktig hvor han befinner seg. Vi har nå sendt alpin redningsgruppe for å lete etter mannen.Sea kingen er også på tur. Vi vet ikke itilstanden til mannen, men været er godt så det er ikke noen stor fare for nedkjøling, sier opersasjonsleder Kåre Munkvold ved Midtre Hålogaland poliitidistrikt til Lofotposten.

Litt over klokken ti lørdag kveld kan Kåre Munkvold opplyse at mannen er funnet i god behold.
-Mannen skal ha kommet seg ned og gått til en kafe der han har fått låne en telefon. Han er i fin form. Han må nesten ha gått forbi ressursene som vi hadde sendt ut. Vi vil ha en alvorlig samtale med mannen. Vi satte i gang en stor operasjon med store ressurser. Helikopteret var på tur fra Bodø, men har nå snudd. Det endte heldigvis godt, sier Munkvold som opplyser at mannen var norsk statsborger.

Artikkeltags