Deler av brygga totalskadd etter brann

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

SISTE: Brannvesenet har fått kontroll på brannen.

- Brannen er slukket og arbeidet på stedet er avsluttet. Naboene får komme hjem igjen forteller innsatsleder, sier Lofotpostens journalist på stedet.

Like etter klokka 13.00 fredag rykket nødetatene ut til Henningsvær hvor det var meldt om brann i ei bygning.

- Brannvesenet i Henningsvær er alarmert, og brannvesenet fra Svolvær er på tur til stedet, meldte 110-sentralen.

- Brann jobber på stedet. Det er kraftig røykutvikling, og beboere fra nabohus evakueres, meldte politiet klokken 13.43.

Redningsskøyta Sundt Flyer rykket også ut for å bistå i arbeidet.

12 evakuert

Klokken 13.50 kunne politiet melde om at 12 personer var evakuert fra stedet. Innsatsleder og fagleder brann vurderte behovet for ytterligere evakuering fortløpende.

- Det brenner på innsiden av bygget. Brannvesenet forsøker nå å komme seg inn. Vi mistenker at det er gass i bygget, og oppfordrer publikum om å holde seg borte fra stedet, fortalte Terje Øverdal ved 110-sentralen i Bodø til Lofotposten klokken 14.00.

Politiet har oppfordret folk i området om å holde vinduene lukket på grunn av den store røykutviklingen på stedet.

Se hele intervjuet med Lind HER.

Startet i 1. etasje

Innsatsleder Michael Lind forteller til Lofotposten at brannen startet i 1. etasje. Det var 2-3 personer som arbeidet i bygget da brannen oppsto.

Brannvesenet saget seg inn flere steder, men slet lenge med å finne ut hvor brannen kom fra og klarte ikke å lokalisere flammene, ifølge Lind. Det var også lenge fare for spredning.

Rundt klokka 15.30 var gravemaskin på plass for å ta seg inn i brygga, og brøytet seg gjennom første etasje. Rundt klokka 16.45 fikk brannvesenet kontroll på brannen, som like før klokka 17 ble slukket.

Bygningen som brant ligger i Hellandsgata og har E. Henriksen bygg og Finnholmen brygge som nærmeste naboer.

Lofotposten har intervjuet et vitne til brannen:


Artikkeltags