Ny utstilling med verdenskjente kunstnere henges opp

I disse dager jobber Andreas Rongen og Øystein Larsen på spreng for å installere den nye utstillingen på KaviarFactory. De er begge kunststudenter fra Kabelvåg, og bor nå i Oslo og Bergen.

I disse dager jobber Andreas Rongen og Øystein Larsen på spreng for å installere den nye utstillingen på KaviarFactory. De er begge kunststudenter fra Kabelvåg, og bor nå i Oslo og Bergen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Den femte utstillingen ved KaviarFactory monteres.

Det siste året har utstillingen «above the ARCTIC circle» prydet veggene på KaviarFactory i Henningsvær. I disse dager jobbes det på spreng for å få opp «PAINTING OR NOT».

Den nye utstillingen er ifølge gallerieier Venke Hoff mye rausere enn den forrige som bar preg av minimalisme og mindre verk.

– Vi har ikke spart på kunsten, og her får man mye for pengene, sier Hoff om utstillingen som hennes mann, Rolf Hoff, kuraterer.

Omfattende arbeid

Den offisielle åpningen er ikke før i juli, men allerede rundt 1. mai vil utstillingen være tilgjengelig for publikum. Før den tid er det mye som skal gjøres. Den gamle utstillingen er pakket ned, flere titalls hull er sparklet og i disse dager er det monteringen som står for tur.

Til dette har Hoff fått hjelp av Andreas Rongen og Øystein Larsen, to kunststudenter fra Kabelvåg som nå bor i Bergen og Oslo. De monterte også «above the ARCTIC circle» i fjor.

– Det er absolutt en fin jobb. Med mye hardt arbeid og mye ansvar, forteller guttene.

Ifølge dem er det mye mer som skal til enn å kun henge verkene på veggen. Alt av fargekombinasjoner, lys, vinkler og høyde skal stemme overens med hverandre, og Rongen og Larsen må til stadighet bytte plass på kunstverkene.

– Dynamisk utstilling

Blant utstillerne finner vi flere verdenskjente kunstnere; Michael Sailstorfer, Jack Goldstein og Alex Hubbard for å nevne noen få. Norske navn som Josefine Lyche og Henrik Olai Kaarstein står også på lista. Sistnevnte har blant annet studert ved Nordland kunst- og filmfagskole i Kabelvåg, før han som første og eneste nordmann studerte ved Frankfurt Städelschule. Ifølge Hoff-paret er dette helt unikt.

Rongen og Larsen beskriver «PAINTING OR NOT» som en dynamisk utstilling.

– Kunstverkene er veldig forskjellige, noe som bærer preg av forskjellige teknikker og uttrykk. Blant kunstnerne finner vi både nykommere og mer etablerte, og utstillingen setter flere tanker i spill, både på godt og vondt.

En opplevelse for alle

«PAINTING OR NOT» er den femte utstillingen på KaviarFactory, og Hoff forteller at den fokuserer på å få en forståelse av hva som er et maleri og ikke, uten at man nødvendigvis trenger å komme til en konklusjon rundt dette.

– Vi er opptatt av at alle skal få en opplevelse uansett bakgrunn, og vi tror at utstillingen passer for både kunstkjennere og de som ikke er like interessert eller faglært, sier hun.

Montørene er enige i dette.

– Dette er en utstilling som alle kan se. Hvert bilde snakker for seg selv, og her vil nok alle finne noe av interesse, sier Rongen, som samtidig anbefaler at publikum besøker med et åpent blikk klart til å ta innover seg mange inntrykk.

Hoff-parets solide nettverk innenfor kunstverden er bakgrunnen for utstillingen, og også mye av årsaken til at de har såpass store navn på plakaten. Snart ønsker de alle hjertelig velkommen.

– Turistene pleier å komme inn her, se seg rundt og bruke uttrykket «Unexpected». Det tror jeg de kommer til å gjøre denne gangen også, sier Hoff.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags