– Det er noe magisk med rockeringen

Tilbud: Elisabeth Færøy Lund tilbyr flere typer rockering-kurs, og elsker å lære bort triks til andre.

Tilbud: Elisabeth Færøy Lund tilbyr flere typer rockering-kurs, og elsker å lære bort triks til andre. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Elisabeth Færøy Lund ble selv bitt av rockering-basillen for noen år siden. Nå vil hun dele gleden med andre.

DEL

38-åringen fra Stranda tilbyr både nybegynner- og fortsetterkurs i rockeringdans. «Hoop-fitness», med fokus på grunnøvelser og trening, skal hun tilby fra våren av, og vil også bygge videre på et konsept hun har drevet med lenge – nemlig «Hoop'n'work» på kurs og konferanser.

– Det er noe magisk med rockeringen, og det har jeg veldig gjerne lyst til å dele med andre Jeg er glad for å kunne bidra til at folk får muligheten til å bevege kroppen sin, og føle seg bra, sier Færøy Lund og smiler.

Bitt av basillen

Hun forklarer at rockeringen er et instrument med flere tusen bruksområder. Ifølge Færøy Lund er trening med rockering med på å forbedre holdningen din og å styrke kjernemuskulaturen. I tillegg er det bra for blodsirkulasjonen.

– Rockering passer for alle aldre, forklarer Færøy Lund, som også bidrar med rockering-læring på ulike barne- og familiefestivaler i Lofoten.

38-åringen har tidligere vært kunstner, og drev i mange år med utøvende kunst. Da hun i 2009 skulle spille inn en kunstfilm i Tokyo fikk hun høre om rockeringdans. Vel hjemme i Göteborg igjen, hvor hun på den tiden studerte, fant hun flere Youtube-filmer av fenomenet.

– Jeg oppdaget en video av ei dame med noen utrolige moves. Dagen etterpå gikk jeg på en leketøysbutikk og kjøpte meg en ring, sier Færøy Lund og ler.

Det var først da hun bodde i New York noen år senere at hun ble ordentlig bitt av rockering-basillen. Her fikk hun kontakt med et større rockering-miljø og tok timer på Manhattan. I 2014 flyttet sunnmøringen til Lofoten, og begynte å undervise i rockeringdans selv.

– Det kommer en strøm av inspirerte mennesker til Lofoten, og et kreativt miljø er viktig for meg. Det var nok likevel først og fremst naturen og alle mulighetene til utendørsaktivitet som trakk meg hit, sier hun og smiler.

Festival og mølje

Noe av det Færøy Lund kanskje liker aller best er å kombinere de to tingene hun liker aller best – nemlig rockering og utendørsaktiviteter. De to siste årene har hun arrangert «Hoop'n'hike» i Skrova, en femdagers all inclusive retreat.

– Da bor vi og spiser sammen, og har rockeringtimer, fjellturer med rockering, dans, yoga og meditasjon. Retreaten avrundes med en show-night hvor alle deltakerne viser fram et lite show for å vise fram hva rockeringdans egentlig kan være, sier Færøy Lund.

I år arrangeres festivalen i Laukvik i juli, og da kommer flere internasjonale instruktører, blant annet fra India og Irland, til Lofoten.

– Man trenger ikke å være flink for å være med. Instruktørene er flinke til å lære bort på alle nivå, og du blir tatt godt vare på, forsikrer Færøy Lund.

En av hennes hovedmål er å inspirere folk til å tørre å ta plass og til å gjøre ting de ikke har prøvd før. To til fire ganger i året arrangerer hun «Mølje» hvor hun inviterer folk til å vise fram ting de er ukomfortable med.

– Det er et slags åpent golv, hvor det er åpenhet for alt. Vi støtter hverandre og gir folk den plassen de trenger. Det eneste måten vi kan utvikle oss på er ved å gjøre noe vi ikke har gjort før, sier Færøy Lund og smiler.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags