Fiskekrogen med større serveringsplass på kaikanten

Bygger om: Fiskekrogen i Henningsvær har allerede fått godkjent ombygging. Nå er nye idèer kommet til, hevder eieren i et brev til Vågan kommune. Foto: Knut Johansen.

Bygger om: Fiskekrogen i Henningsvær har allerede fått godkjent ombygging. Nå er nye idèer kommet til, hevder eieren i et brev til Vågan kommune. Foto: Knut Johansen.

Artikkelen er over 3 år gammel

Forlengelse av uteserveringen og nye toaletter står på kjøreplanen for Fiskekrogen.

DEL

Etablissementet som har vært i drift over en drøy mannsalder i Henningsvær, har allerede fått godkjent ombyggingsplanene. Imidlertid har eier og daglig leder, Else Marie Larsen, kommet på nye tanker underveis i prosessen.

Forsterker taket

- Taket kan bli for ustabilt i dårlig vær. Vi har nå valgt ei løsning hvor deler av taket vil være fastmontert for å tåle større påkjenninger, skriver hun i et brev til Vågan kommune.

Else Marie Larsen innser at Fiskekrogen må gjøre sin jobb når det gjelder toalettfasiliteter. Selv om bedriften bygde nye og større toaletter i fjor, blir det for trangt.

Do-kø i sesongen

– Hit kommer turister som ikke er våre gjester, og vi opplever derfor kø i deler av året. Dette er en kjent problematikk i Henningsvær, sier hun og skriver videre:

– Vi har derfor valgt å tegne inn to små toaletter på uteserveringen. Vi forstår, ut fra vår størrelse, at vi har et ansvar for å bedre situasjonen.

Dette medfører også at selve uteserveringen på kaia må forlenges to meter, samt at bedriften skal etablere en serveringsdisk og et lite lager.

Fiskekrogen har leid inn konsulenter for å få et optimalt serveringssted. Det har dukket opp en idè om å få til et utsiktspunkt som blir løftet en smule over dagens uteservering.

Treffpunkt

– Vi er ute etter at det skal være mange besøkende på kaia og at dette skal være et naturlig treffpunkt. Det er for lengst blitt et yndet sted for fotografering, mener Else Marie Larsen.

Hun opplyser at ei løsning i glass frister, og håper Vågan kommune er med.

– Vi skal få sterkere vegger som tåler det tøffe været som Henningsvær ofte har. Dessuten ønsker vi mindre støy, hevder hun.

Artikkeltags