Gå til sidens hovedinnhold

Henter kjent vokalist til Lofoten: – Korona gjør at festivalen må reduseres, men to av tre konserter gjennomføres

Lisa Holstad får i år arrangert festivalen Cellolyd etter at festivalen ble utsatt i fjor sommer. Planene er litt reduserte i Lofoten, men til gjengjeld dukker vokalist Tuva Syvertsen opp.

Holstad startet festivalen i 2012 i hjemkommunen. Sammen med seks cellistkolleger fra Melbu, Oslo og Stavanger driver hun festivalen.

22. og 23. juni blir det konsert med stjernemusikere i Reine kirke, etter at Cellolyd måtte utsettes i fjor sommer.

Koronasituasjonen har gjort at festivalen har måttet redusere både antall konserter og antall musikere i forhold til de opprinnelige planene, men to av tre planlagte konserter i Moskenes gjennomføres.

Cellolyd har gjort en tradisjon ut av å hente kjente vokalister som framfører egne låter akkompagnert av cello. Marit Larsen, Sondre Lerche og Ingrid Olava er blant artistene som ha opptrådt på festivalen.

I år er vokalist og folkemusiker Tuva Syvertsen årets gjesteartist. Syvertsen er kjent som vokalist, hardingfelespiller og låtskriver i Valkyrien Allstars.

– De seneste årene har hun nådd ut til et bredt publikum, bl.a. gjennom TV- programmer som Stjernekamp og Hver gang vi møtes, melder Cellolyd i ei pressemelding.

Syvertsen har opptrådt med Cellolyd-ensemblet i Brasil i 2019. Der ble det spilt både tradisjonell folkemusikk og mer rocka låter av Syvertsen, akkompagnert av fire celloer. Også på Reine blir hardingfela med når Tuva Syvertsen og cellobandet opptrer i kirka tirsdag 22. juni, forsikrer festivalen.

Onsdag er det den klassiske musikken som står i fokus, når stjernecellisten Amalie Stalheim skal lede Cellolyd-ensemblet i musikk av Vivaldi, de Falla og Piazzolla. I tillegg vil hun vil framføre solverker av J.S. Bach og Saariaho. Amalie er opprinnelig fra Bergen, og er en av de mest ettertraktede unge musikerne i Norden i dag.

– Hun er vinner av Kungliga Musikaliska akademins store musikkonkurranse, Solistpriset 2018, og Cellolyd er veldig stolte over å ha henne på plakaten i år, opplyser festivalen.

Tidligere har Cellolyd arrangert cellopub i Moskenes. Det forhindres av smittevernrestriksjonene, melder festivalledelsen.

– Cellolyd-gjengen håper det blir mulig med et koronatrygt stunt eller to rundt om i kommunen under festivalperioden.

Cellolyd arrangeres for første gang også i Vesterålen i år. Fem konserter er planlagt på Sortland.

Kommentarer til denne saken