Gå til sidens hovedinnhold

Her 50-dobles folketallet i helga

Artikkelen er over 2 år gammel

Den lille bygda Årstein gjør seg klar til folkefest.

Til helga arrangeres festivalen ÅrsteinØYA for tredje gang. Fjorårets utgave ble en utsolgt suksesshistorie, og arrangørene sikter ikke noe lavere denne gang. Artister som Hekla Stålstrenga, som står bak den folkekjære låten «Har Du Fyr», Angelina Jordan, som tidligere har imponert selveste Barack Obama med sin særegne stemmeprakt, rockelegenden Elg og tidligere MGP jr.-vinner, Thea Floer Kulseng, skal opptre på festivalen. Popkometene i Vågan-bandet Lyse Netter, viserocker Frank fra Svolvær og Rustholk frontet av Årsteins egen Johan Aarstein sørger for at festivalens lineup også har solid lokal forankring.

Venter storinnrykk

Årets festivalplakat har tilsynelatende slått godt an, og arrangørene er veldig fornøyd med billettsalget så langt.

– Det er bra mye solgte billetter. Det blir en skikkelig folkefest, forteller Linda Martinsen i festivalstyret.

Arrangørene opplyser at de regner med at det i hvert fall blir rundt 700 mennesker inne på det naturskjønne festivalområdet. Det betyr at folketallet i den lille bygda som vanligvis teller 13 mennesker sannsynligvis blir minst 50 ganger større enn vanlig. Det krever en kraftig mobilisering fra lokale så vel som tilreisende krefter.

– Folkefesten har allerede begynt på dugnadsfronten. Det er mange som har stilt opp, ikke bare fastboende på Årstein, men folk fra hele Austre Vågan, hyttefolk og feriefolk. Det har vært jobbet fra morgen til kveld, sier Martinsen.

Artig for ungan

Av de mange festivalgjestene som tar turen til Årstein denne helga, er det ventet flere barn og unge enn det har vært tidligere. Barna slipper gratis inn, og festivalen har lagt opp til flere barnevennlige innslag.

– Vi lager egen bålplass med masse aktiviteter for barna. Vannleker, tegning, ansiktsmaling, kubb, yatzy, brettspill, kortspill legobygging og mye mer. På lørdag blir det også fotballmoro med tidligere FK Lofoten trener Øyvind Rodahl og Thea Floer Kulseng, som også skal opptre senere på kvelden, sier Martinsen, som gleder seg til det hele braker løs:

– Jeg har veldig høye forventninger. Dette blir kanon!

Kommentarer til denne saken