- Dette handler mest om å skape stolthet i et lite øysamfunn. Bysykler har lenge vært et populært fenomen forbeholdt større byer. Men der bysykler gjerne er spekket av reklame, er disse syklene utsmykket med portrettfotografier og stolte sitater fra alle de 25 elevene som går på Skrova skole, sier Martin Otterbeck, leder for Skrova Outdoor Photo Spots (SOPS), i en pressemelding.

Øysyklene skal fungere som bysykler hvor man kan bli guidet rundt øya med hjelp av et mobilkart, for å se på fotoutstillingene som er montert utendørs.

– Med flere daglige fergeavganger fra Svolvær, er Skrova en perfekt øy for dagsbesøk eller overnatting. Gjester kan sette igjen bilen på Osan Fergekai på Svolværsiden, for deretter å leie seg en sykkel, oppleve mangfoldet Skrova har å by på, og ta fergen tilbake. Øysyklene vil bidra til at Skrova kan bli et alternativt reisested med minst mulig biltrafikk, skriver foreningen videre i pressemeldingen

Syklene ble offisielt tilgjengelig for publikum lørdag 1. juni.

Elevenes bilder

Bedriftsnettverket Visit Skrova har fått tilgang til 12 nye øysykler i forskjellige farger gjennom firmaet Urban Infrastructure Partner AS. Disse syklene har de i førsteomgang tilgang på i tre år.

I mars arrangerte Foreningen SOPS et fotokurs, i samarbeid med Agnete Brun, for elevene på Skrova skole. De 25 elevene portretterte hverandre ved kursets ende. Disse 25 portrettene danner grunnlag for årets nye utendørs fotoutstilling i Skrova.

– Elevene valgte selv ut sine portrett som skal pryde øysyklene. I forkant av kurset fikk elevene i oppgave å diskutert hvorfor eller hva som er fint med å bo i Skrova, noe som resulterte i 25 sitat som står sammen med et portrett av elevene, skriver SOPS.

Dette blir den åttende utstillingen i rekken av permanente utstillinger som foreningen har montert opp for innbyggere og besøkende på øya siden etableringen i 2013.