Gå til sidens hovedinnhold

Her får Sigfred den første vaksinesprøyta i kommunestyresalen

Vaksineringen av de eldste innbyggerne i Lofoten går videre. I Vestvågøy fikk Sigfred Berg den første vaksina av innbyggere over 85 år.

De første som ble vaksinert i Lofoten var beboere på sykehjem. Vestvågøy kommune opplyser at de denne uken var ferdig med å vaksinere alle beboere i kommunens institusjoner.

. Vi har nå startet vaksineringen av innbyggere over 85 år, opplyser kommunen.

Et førtitalls innbyggere ble innkalt til vaksinering i kommunestyresalen på Leknes. Den fungerer som vaksineringslokale for denne gruppen.

I den første uken ble det satt 59 doser, den andre uken 42 og tredje uke i 2021 72 doser. Alle som bor på Vestvågøy sykehjem og Lekneshagen bofelleskap samt Leknes bo- og servicesenter er nå vaksinert med første dose.

De første av kommunens eget helspersonell fikk også første dose i forrige uke.

Arbeidet går nå videre.

- Ut fra mengden vaksine vi har fått beskjed om vil komme til oss vil gruppe 85+ også innkalles i uke 4 og 5. Fra uke 6 ser det ut til at vi får mer vaksine og kan bevege oss til neste gruppe, og vi vil da flytte vaksineringen til forsamlingshuset på Storeidet, opplyser Vestvågøy kommune.

Neste gruppe er aldersgruppen 75-84 år. Kommunen opplyser at det jobbes med et bestillings-system på nett og telefon, og de ber folk ikke ringe enda.

På sikt skal også yngre innbyggere tilbys vaksine mot covid-19.

Les også

Vil vurdere vaksinehjelp fra apotek: – Vil hente inn det personellet som trengs

Kommentarer til denne saken