Gå til sidens hovedinnhold

Her har Jesus blitt pakket inn

Gimsøy kirkes "frontfigur" beskyttes nå som følge av omfattende oppussing innvendig.

– Vi startet i februar og nå er hele kirken nymalt innvendig, forteller kirkeverge i Vågan, Siri Esperø.

Det er kirkelig fellesråd som har tatt initiativet til det som beskrives som et sårt trengt oppussing, ved hjelp av investeringsmidler fra Vågan kommune.

– Vegger, tak, søyler og benker har nå fått seg et eller flere nye strøk maling. Kirken har derfor nå fått en etterlengtet ansiktsløftning – og det trengtes. Det har blant annet ikke vært fikset på gamle vannskader på interiøret. Nå er alt satt i stand og malt i de samme fargene som tidligere, sier Esperø.

Ferdig i mai?

Gimsøy kirke ble innviet allerede i 1876 og har plass til 300 personer. Den er også visstnok landets eneste kirke som er bardunert fast i bakken for å sikre den mot sterk vind.

– Også utvendig er det behov for oppgradering, blant annet utbedring av tak, utskifting av råteskadd kledning og oppsett av takrenner. Dette arbeidet er vi nå i gang med, forteller Esperø.

Kirken har naturlig nok vært stengt de siste ukene under restaureringsarbeidet. Og ivrige kirkegjengere må nok smøre seg med enda litt mer tålmodighet.

– Vi skal nok være ferdig med arbeidet til årets konfirmasjoner. Da håper vi at vi har muligheten til å åpne kirken for dem som ønsker å komme hit.

Kommentarer til denne saken