– Jeg er utrolig fascinert av ting som er veldig enkle, men samtidig veldig kompliserte. Jeg kan ikke komme på noe som er så enkelt og komplisert på samme tid som en Rubiks kube, forteller kunstneren Lasse Brurok, som går under kunstnernavnet Brurock.

Parkeringsansvarlig i Vågan kommune, Svein Erik Skjønnås, forteller at kommunen ble kontaktet av EasyPark, som lurte på om kommunen hadde noen tilgjengelige vegger for gatekunst.

– Jeg sendte tre-fire eksempler, og denne veggen her i Storgata ble valgt av kunstneren. Vi er veldig positive til dette. Prosjektet finansieres av EasyPark, og da kunne vi ikke si nei, forklarer Skjønnås.

Spent på reaksjonene

Formålet er å forskjønne byrommet i området. Skjønnås er spent på innbyggernes reaksjoner, og utelukker ikke flere slike prosjekter om dette blir en suksess.

– Til neste år skal Storgata totalrenoveres med nytt vann og avløp. Samtidig skal en arkitekt si noe om hvordan det skal se ut her i fremtiden, sier Skjønnås.

Markedsansvarlig i EasyPark Norge, Ludvik Eide, forklarer at målet er at parkeringsplassene skal bli en attraksjon i seg selv.

– Kunst på parkeringsplasser er en del av et arbeid for å gjøre områder som tidligere er mørke og utrivelige, mer attraktive og spennende for innbyggerne. Dette skal igjen være med på å skape et levende sentrum, sier Eide.

– Glad for å være her

Lasse Brurok jobbet åtte år som offiser i Forsvaret før han i 2016 la uniformen på hylla for å satse på en karriere som kunstner på heltid.

– Jeg ønsket å drive med flere farger enn bare grønt, smiler han, og fortsetter:

– Dette synes jeg er morsomt. Det er fint å bidra i bybildet ved å forandre en kjedelig vegg midt i sentrum til noe man vil stoppe og se på, og kanskje ta bilder av.

Brurok takker Vågan kommune, som han beskriver som veldig imøtegående og løsningsorienterte.

Hvorfor falt fargevalgene på rosa og lilla?

– Jeg er veldig glad i knalle farger. Jeg gjør mange rosa bilder, og med tanke på fargene EasyPark bruker var det enkelt å velge farger her. Jeg har laget mange bilder av samme typen i hele landet, men dette er den største veggen jeg har jobbet med så langt. Jeg er veldig glad for å være her, forteller Brurok, som innrømmer at han er inspirert av gatekunst-artisten Pøbel fra Lofoten.

I en tidligere versjon av saken kom vi i skade for å skrive at dette er Svolværs første gatekunstprosjekt. Det medfører ikke riktighet.