Gå til sidens hovedinnhold

Her lever dugnadsånden i beste velgående

Artikkelen er over 1 år gammel

Alf Håkon Rasmussen (89) trives i ny stol og ny platting utenfor eldreboligen på Reine.

Dugnadsånden lever i beste velgående, også blant de eldre innbyggerne i Moskenes. Reine Pensjonistforening hadde i lengre tid sett at malingen falt av veggene på den kommunale eldreboligen i kommunesenteret. I fjor høst bestemte leder Erna Johnsen og styret seg for å gjøre noe med det.

– Vi leide idrettslagets klubbhus, og arrangerte basar til inntekt for eldreboligen. Det ga resultater. Folk har bidratt til at jobben kunne gjøres, sier Johnsen.

Dugnad

27.000 kroner kom inn gjennom loddsalg og auksjon. Når utgiftene var trukket fra gikk 25.000 kroner til kommunen til å handle inn maling og materiale. I sommer er friske farger på veggene og større platting ved inngangen til de seks leilighetene på plass.

– Det første strøket ble malt på dugnad. 15 personer deltok. Det andre malingsstrøket, samt skifte av dårlige veggbord og bygging av platting, tok kommunens uteavdeling seg av. De har gjort en veldig god jobb, sier Johnsen og styremedlem i Reine Pensjonistforening, Herdis Sæthre.

Moskenes kommune sliter med dårlig økonomi. De to pensjonistene mener dugnad er viktig for å få ting gjort. Pensjonistforeningen bruker kafedelen i bygget til møter.

– For dem som bor i eldreboligene er dette hjemmet deres. Bygget bar preg av manglende vedlikehold. Det skal være hyggelig for beboerne å rusle en tur ut, og det skal være hyggelig for pårørende å komme på besøk, sier Johnsen.

Alf Håkon Rasmussen (89) trives godt i boligen.

– Jeg har det veldig godt her. Vi får mat brakt fra Moskenes sykehjem. Her er det godt å være, sier den tidligere kommunepolitikeren i Moskenes.

Kommentarer til denne saken